Több sebből véreznek a székelyföldi sípályák


A gazdasági válság mellett az évszakhoz képest meleg, csapadékmentes időjárás is jelentős veszteségeket okoz a székelyföldi sípályák üzemeltetőinek, a télisportok szerelmesei is egyre kisebb számban látogatják a létesítményeket, írja az erdélyi Krónika.

A Hargita megyei sípályákat üzemeltető cégek képviselői szerint idei beruházásaik várhatóan csak évekkel később térülnek meg. Az előző évekhez képest csökkent a külföldi turisták száma is, idén javarészt moldvai látogatók béreltek vendégházakat a környéken.

Hargitafürdőn az előző évekhez viszonyítva jelentősen csökkent a vendégsereg, a válság miatt kevés magyarországi vendég érkezett, és a gyergyócsomafalvi, valamint a Bucsin sípályán is felére esett vissza a turisták száma.

Tusnádfürdőn viszont nem panaszkodnak.” Eddig azt sem tudtuk, hogy mikor van a téli vakáció, most pedig sízni vágyókkal telt meg Tusnádfürdő” - idéz a Krónika egy helyi egyesület elnökét, akitől azt is megtudták, hogy a sípálya befektetésének költsége kevesebb mint öt éven belül megtérülhet.


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.