Repülőgéptörzseket gyártanak majd Erdélyben


Az EADS multinacionális vállalat leánycége, a Premium Aeoretec 90 millió euró értékű beruházás révén repülőgéptörzseket készítő üzemet létesít az erdélyi Vidombákon.

A szerződést csütörtökön írta alá a Premium Aerotec és romániai partnere, a dél-erdélyi vidombáki IAR Ghimbav repülőgépgyár. A tervek szerint az újonnan épített gyár által készített repülőgéptörzsek az Airbusoknak készülnek. A megállapodás szerint a Brassó megyei vidombáki repülőgépgyár 60 ezer négyzetméter telket biztosít ipari parkjában, ahova az Aerotec felépíti a gyárat.

A szerződés aláírásán résztvevő Adriean Videanu román gazdasági miniszter elmondta, hogy a 90 millió euró értékű beruházás keretében megépített gyár a tervek szerint a következő tíz évben eléri a 700 millió euró üzleti forgalmat, ezért a román állam 21,3 millió állami segítséget ad a beruházónak. Emil Boc román miniszterelnök szerint első lépésben 300 új munkahely létesül, a továbbiakban pedig 700-ra nő a gyár megépítése nyomán létrehozott állások száma.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.