1900 ember repül az erdélyi autópálya-építésről


Több mint 1900 alkalmazottjától válna meg áprilistól a Bechtel cég, mely a felmondási dokumentumokat tegnap el is küldte a Kolozs megyei munkaügyi hivatalnak, írja az erdélyi Új Magyar Szó.

A hírt Daniel Don, a munkaügyi hivatal igazgatója is megerősítette. A Bechtel szerinte törvénytelenséget követett el azzal, hogy előzőleg nem egyeztetett a szakszervezetekkel.

Ezzel egyidejűleg Emil Boc román miniszterelnök az amerikai céggel folytatott tárgyalások után azt nyilatkozta: a kormány és a vállalat áprilisban aláír egy megállapodást a munkálatok folytatásáról az erdélyi autópályán, s egyben rendezi az amerikai cég felé az adósságai következő részletét. Eszerint 2010-ben a sztrádából újabb húsz kilométer épül meg, s a Bechtel megtartja alkalmazottai háromnegyedét.

Egy hónappal ezelőtt az amerikai óriáscég kilátásba helyezte, hogy összes alkalmazottjának felmond, mivel az Országos Út- és Autópályaügynökség nem rótta le a céggel szembeni 214 millió eurós tartozását.

A feleknek később mégis sikerült megállapodniuk az építkezés folytatásáról a Torda- Aranyosgyéres útvonalon, adja hírül az Új Magyar Szó.


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.