A tudatos választók egyetemeA Szent István Egyetem az ország legnagyobb távolságokat összekötő felsőoktatási intézménye, hiszen budapesti kampuszaitól, melyeken az Állatorvos-tudományi Kar és az Ybl Miklós Építéstudományi Kar működik, a gyulai kampuszig közel 250 kilométert kell utazni Gödöllőn, Jászberényen, Szarvason és Békéscsabán át.

Ezekben a városokban azonban mindenütt található képzési helye – a Szent István Egyetem tehát egy NAGY UTAZÁS lehetőségét rejti a közösségeket kereső fiatalok számára. Elsősorban szárazföldön, de 2012 óta minden nyár elején vízen is, mert a szarvasi Holt-Körösön adnak randevút hallgatók és tanárok, ekkor tartják evezős versenyüket.

Az egyetem súlypontja a három karral (Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Gépészmérnöki Kar, Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar) rendelkező Gödöllőn található, ami közlekedési szempontból egy fővárosi diáknak MAJDNEM BUDAPEST, ezért is rendkívül népszerű a köreikben. Mi több, a négyezer hallgatót oktató gazdasági fakultás tanulóinak a fele Angyalföldön szerezhet diplomát.    

A Jászság fővárosában az Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar működik, míg a Békés megyei Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karnak – a tudományterületek sorrendjében – Békéscsabán, Szarvason és Gyulán vannak kampuszai. Szerencsés módon mind a hat Szent István Egyetem-város elérhető vasúton is.

A világ azonban ennél is jobban kitárult a Szent István Egyetem hallgatói számára – ma már nem "mozdonyon jár az idő". Egy kicsit még mindig meglepő, milyen TUDATOSAN VÁLASZTJÁK a különböző tudományterületeket a felvételizők, legyen szó az állatorvos-tudományról, az agrártudományokról, a közgazdaságtudományról, a környezet- és egészségtudományokról, a műszaki tudományokról, a neveléstudományról vagy a természettudományokról. Az e területeken képzett szakemberek iránt nagy a NEMZETKÖZI KERESLET, senki se csodálkozzon azon, ha egy gyulai diplomást finnországi szálloda foglalkoztat, vagy egy gödöllői agrármérnök multinacionális vállalat égisze alatt felel egy növényi kultúra növényvédelméért akár több kontinensen is.

Az egyetem 14 ezer hallgatójából 1400 nemzetközi diák, akik nagyobb része angol, kisebb része német nyelven folytat tanulmányokat osztatlan képzésen, alap- és mesterszakon, továbbá doktori iskolákban. Az egyetem minősített oktatóinak száma 830. Utánpótlásukat jórészt a nyolc doktori iskolában tanuló 300 PhD hallgató jelenti.

A Szent István Egyetem mindig különös figyelmet fordított arra, hogy a nemzetközi felsőoktatási színtér aktív szereplője legyen: az Erasmus+ programhoz a magyarországi bevezetés első évében csatlakozott. 1998 óta közel 2,5 millió EUR ösztöndíj támogatást nyújtott hallgatói külföldi féléves részképzéséhez vagy szakmai gyakorlatához, ami több mint 1200 kiutazást jelentett a skandináv országoktól Lengyelországon át Szicíliáig, vagy akár a Kanári-szigetekig.

A kiutazás előtti nyelvi fejlődést, multikulturális ráhangolódást segíti a nemzetközi hallgatói szervezetek dinamikus közösségépítő tevékenysége, valamint a kampuszok pezsgő diákélete az egyre NÖVEKVŐ KÜLFÖLDI HALLGATÓI ARÁNYNAK köszönhetően. 2013-tól a Science Without Borders programmal Brazíliából, két Erasmus Mundus projekt keretében az afrikai, karibi és csendes-óceáni térségből, továbbá Üzbegisztánból, valamint a Stipendium Hungaricum állami ösztöndíjjal pedig a közel- és távol-keleti országokból is érkeztek hallgatók az egyetemre.

Az EURÓPÁN KÍVÜLI kétoldalú partnerkapcsolatoknak köszönhetően a magyar hallgatók eljuthatnak Afrikába, Észak- és Dél-Amerikába, Közép-Ázsiába, a Távol-Keletre: például az Amerikai Egyesült Államokban a Murray State University-re, farmgyakornoki programokkal az Ohio State University-re vagy a University of Minnesotara, Japánban a Josai Egyetemre, Kínában a Northeastern Universityre (Shenyang), de akár egy brazil kutatóközpontban is bekapcsolódhatnak a tudományos munkába.

További információ

(X)


Olvasta már?hirdetés
Motivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZMotivációs ajándékokat vesz 143 millióért az MLSZ

Kulcstartók és motivációs medálok járnak a Bozsik-programban résztvevők számára.

.
hirdetés
elrejt
 
.