Egyre többen utazunk Horvátországba


A tavalyihoz képest idén júliusban és az első hét hónapban csaknem ötödével nőtt Horvátországban a magyar turisták létszáma és az ott töltött vendégéjszakák száma, ami a legnagyobb arányú növekedés a legjelentősebb tíz küldő állam közül - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség csütörtökön az MTI-t.

Marin Skenderovic, a budapesti képviselet vezetője elmondta: a múlt hónapban 147 ezernél is több magyar vendég pihent Horvátországban, 18,9 százalékkal több, mint a múlt év hasonló időszakában. Összesen közel 885 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, ami 18,4 százalékos növekedést mutat.

Vélhetően ez is összefüggésben van a Balatoni turizmus az átlagosnál gyengébb teljesítményével.

Az elmúlt hét hónap összesített mutatói alapján eddig 229 ezer magyar turista 1225 ezer éjszakát töltött az adriai államban.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.