Varga önmagát ismételte


A kormány szerdán tárgyalta a jövő évi költségvetést, melyről a nemzetgazdasági miniszter tartott sajtótájékoztatót. Ezen lényegében ugyanazokat ismertette, mint egy nappal korábban.

Varga Mihály nemzetgadzasági miniszter miután a kormány tárgyalta a jövő évi költségvetést, rövid sajtótájkoztatón jelentette be: a kormány támogatja, hogy

  • a sertés tőkehús áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentsék,
  • a kétgyermekes családok adókedvezményét 2019-ig megduplázzák, ami azt jelenti, hogy évente 2500 forinttal nő a kedvezmény
  • az szja 16-ról 15 százalékra csökkenjen
  • valamint, hogy csökkenjen az állami közszolgáltatások díja.

Ha az egyes tételeket nézzük, 

  • az szja 120 milliárdot hagy az embereknél,
  • az áfa csökkentése 25 milliárdos kiesést jelent, de itt számolnak azzal is, hogy a termék
  • adókulcsának csökkentése segíti a gazdaság fehéredését,
  • a kétgyermekesek adókedvezményének növelése 15 milliárdot hagy a családoknál
  • a közigazgatási díjak csökkentése 10 milliárdot hagy a lakosságnál.
Ez összesen tehát egy 170 milliárdos kiengedést jelent jövőre! 

Ennek fedezetét a 2,5 százalékos gazdasági növekedés fogja jelenteni, ami mellett 1,8 százalékos inflációval és 2 százalékos költségvetési hiánnyal számolnak. Varga szerint a 2016-os év az adócsökkentés éve lesz. 

Kérdésre válaszolva a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a közigazgatási díjak átfésülése azt jelenti, hogy például a tűzgyújtási díj (3000 Ft) csökkentését, vagy megszüntetését is el tudják képzelni, de végleges, tételeket illető döntések még nem születtek a kérdésben. A miniszter szerint a jövő évben az a koncepció, hogy egyetlen ágazat vagy tárca sem kaphat kevesebb forrást, mint idén.

mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.