40 Spar áruház cserélt gazdát


Csaknem 40 Spar áruházból álló ingatlancsomagot értékesített a német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapok számára - közölte a tranzakcióban közreműködő Colliers International hétfőn az MTI-vel.

Ismertették, hogy az ingatlanportfólió összterülete megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. A csomagba tartozó ingatlanok két kivétellel kiskereskedelmi egységként működnek, amelyeket a Spar Magyarország Kft. hosszú távon bérel, közülük 13 budapesti áruház.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Trei Real Estate korábban osztrák portfólióját is eladta, hogy az USA-ban, Németországban, Csehországban és Lengyelországban indítson ingatlanfejlesztési projekteket. A német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cégének vezetője kiemelte: stratégiai céljuknak megfelelően értékesítették ingatlanjaikat a kisebb országokban, hogy ezt követően lakóingatlanok és kiskereskedelmi parkok fejlesztésével növekedhessenek.

Az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke a közleményben jelezte: a kiskereskedelmi portfólió bővítésével jelentősen nő a bérletidíj-bevétel futamideje, valamint - az idén már több mint 110 millió eurót kitevő ingatlanbefektetésnek köszönhetően - az alapok tulajdonosainak várható hozama is.

Ingatlan bérbeadási kalkulátor

A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor

Az Erste Alapkezelő Zrt. ezerötszáz milliárd forintnyi vagyont kezel; 950 milliárd befektetési alapokban, 450 milliárd pedig a nyílt végű ingatlan alapokban található.

A Colliers közleményében megjegyzi: ezzel az ügylettel az első fél évben a magyar ingatlanbefektetési piac teljes volumene meghaladta a 800 millió eurót.

A Colliers International Befektetési Üzletágának igazgatója szerint még az idén további nagy értékű kiskereskedelmi akvizíciók várhatóak, így - 2017-ben először - ez az eszközosztály érheti el a legnagyobb piaci részesedést és megelőzheti az általában legnépszerűbbnek számító irodai kategóriát.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.