A Richter és a Telekom húzta vissza az indexet


Miközben az európai tőzsdék nagyot estek, a BUX kisebb veszteséggel úszta meg Draghi szavait.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,12 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 25 254,65 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Andorkó László, a Raiffeisen Bank szakértője az M1 aktuális csatornán elmondta: elsősorban a Richter és a Magyar Telekom részvényeinek esése miatt csökkent a BUX.

A szakértő kifejtette, az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése után a bejelentett intézkedések hatására az euró gyengült, az európai tőzsdék viszont szárnyalni kezdtek.

Fordulat akkor történt, amikor Mario Draghi, az EKB elnöke utalt arra, lehet, hogy ez az utolsó kamatcsökkentés, a jelenlegi adatok ismeretében további kamatcsökkentésre nem látnak lehetőséget. Ekkor az euró kezdett erősödni, a tőzsdék viszont jelentős esést könyvelhettek el, nagy hullámvasút volt a délután - fogalmazott.

15 milliárdot költenek egy újabb stadionra!

A Mol ára nem változott, 15 500 forintot ért, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 17 forinttal, 0,26 százalékkal 6648 forintra erősödött, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,91 százalékkal 436 forintra csökkent, forgalma 915,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,30 százalékkal 5304 forintra esett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A nemzetközi árfolyammozgások alól a forint sem tudta mentesíteni magát, ráadásul az MNB alelnökének kijelentése is a forint csökkenése irányába hatott. Így nem meglepetés, hogy egy euróért a tegnapinál két forinttal is többet, 311,3 forintot kell adni. A dollár viszont gyengült, közel 3 egységgel 278,2 forintra.

MTI/mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Csak a szokásos: nagyot ugrott a kormányzat adósságaCsak a szokásos: nagyot ugrott a kormányzat adóssága

Ahogy az a korábbi években is megszokott volt, úgy idén is megugrott januárban a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága.

.
hirdetés
elrejt
 
.