A felminősítés ellenére szakadt be a Mol


Noha egy örvendetes hír látott napvilágot a kereskedés végén, a Mol így is a nap vesztese lett a tőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 251,51 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 25 446,07 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Horváth István, a Raiffeisen Bank kötvénykereskedője az M1 aktuális csatornán elmondta, mindenhol negatív hangulatban kezdték a tőzsdék a napot, a befektetők valószínűleg a profitrealizálás mellett döntöttek a hosszú hétvége előtt.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

A reggeli órák voltak aktívabbak, délután már nagyon csendes volt a kereskedés a börzéken, így a BÉT-en is - közölte a szakértő, hozzátéve, hogy a magyar tőzsdén a Mol és az OTP volt a nap vesztese. Előbbi esete némileg meglepő volt, hiszen még a kereskedési idő alatt publikálták, hogy stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a Mol hosszú futamidejű adósságának osztályzati kilátását csütörtökön a Fitch Ratings. Azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a magyar olajipari vállalat várhatóan az alacsony olajárak ellenére is képes lesz fenntartani konzervatív pénzügyi profilját.

A Mol 345 forinttal, 2,13 százalékkal 15 850 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 72 forinttal, 1,07 százalékkal 6668 forintra esett, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 800,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama nem változott, 5300 forintot ért, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A forint csütörtökön sem tudott erősödni. Az euró közel 60 fillérrel került magasabbra, és az esti órákban 313,65 körül forgott. A dollár és a svájci frank is hasonló erősödést ért el. A frank kurzusa esete a 287,50-es, míg a dollár a 280,60-as szint közelében forgott.

MTI/mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.