A vulkánkitörés sem lassította az easyJet növekedését


Az izlandi vulkánkitörés ellenére növelte bevételét üzleti évének júniussal véget ért harmadik negyedévében az easyJet.

A brit diszkont légitársaság szerdán kiadott gyorsjelentése szerint április és június között 759 millió font volt a bevétel, ami 5,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A bevétel nagyobb mértékben bővült az utasok számánál, amely 3,5 százalékkal 12,3 millióra emelkedett a három tavaszi hónapban.

A jegyeladásból származó bevétel 6,3 százalékkal haladta meg a tavalyit, az egyéb szolgáltatásokból - például autókölcsönzésből - származó bevétel pedig 1,3 százalékkal nőtt.

Az izlandi vulkánkitörés miatt áprilisban elrendelt légi közlekedési korlátozások különösen nagy mértékben sújtották Nagy-Britanniát. A közel egyhetes leállás 65 millió fontba került az easyJetnek. Május elején a cég kénytelen volt mérsékelni az üzleti év egészére vonatkozó profit-előrejelzését, a korábbi 175-200 millió font helyett 100-150 millió font közötti adózás előtti nyereségre számítanak.

A céges pénzügyi jelentésekre, eredmény-beszámolókra vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak Nagy-Britanniában, mint általában Nyugat-Európában, a brit cégek így gyakran egyáltalán nem közölnek adatokat arról, hogy miként alakult a nyereség a vonatkozó időszakban. Ez történt az easyJettel is.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.