Alaposan visszaesett a forgalom a BÉT-en


A húsvéti ünnepek miatt a világ nagy tőzsdéi pénteken zárva tartottak, így a budapesti börze sem nyitott ki. A BÉT adásvétele a négynapos kereskedésben az előző, március 15-i ünnep miatt háromnapos kereskedési hét forgalmának is csak 55 százalékát érte el. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 25 446,07 ponton zárt csütörtökön, ez 492,58 pontos, 1,9 százalékos esés az előző hétvégi értékhez képest.

A négynapos hét összforgalma 37,965 milliárd forintot tett ki, szemben az előző, háromnapos heti kereskedésben elért 68,713 milliárd forinttal.

Hétfőn a részvénypiac forgalma 11,0 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest, a BUX index követte a főbb európai piacok mozgását.

Kedden a részvénypiac forgalma 10,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Kedden átlagos teljesítményt nyújtott a magyar piac, érdemi elmozdulás főbb makroadat híján nem volt. A BÉT enyhe pluszban tudta befejezni a kereskedést, a többi európai tőzsdének megfelelően. A forint árfolyama azonban az euróval szemben egészen 315,50-re gyengült a jegybank piac által nem várt kamatcsökkentésének hatására, de ez átmeneti gyengülésnek bizonyult.
 
Betegszabadság és Táppénz kalkulátor

Mennyi táppénz jár, ha beteg lesz?
Tudjon meg többet a betegszabadságról és a táppénz szabályairól!
Számoljon velünk, milyen összegre számíthat betegszabadságból és táppénzből?

 
Az előző napokkal összehasonlítva a szerdai forgalom átlag alatti volt, 9,12 milliárd forintot tett ki, amit a szakértők a rövid héttel magyaráztak, miután a piaci szereplők tudták, hogy pénteken nem lesz kereskedés a BÉT-en. Szerdán a német DAX indexhez képest a BUX alulteljesített, régiós viszonylatban azonban a magyar piac teljesítményét erősnek lehetett mondani. A Mol szerdai mozgását vélhetően az is befolyásolta, hogy az Egyesült Államokból kora délután érkezett olajkészlet adat hatására esett az olaj ára. 

Az elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy Nagy Mártonnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének szerdai bejelentése nyomán - miszerint további kamatvágásokat sem lehet kizárni -, a forint az euróval és a dollárral szemben is tovább gyengült a keddi értékéhez képest.

Csütörtökön a részvénypiac forgalma mindössze 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Csütörtökön negatív hangulatban kezdték a tőzsdék a napot, a befektetők valószínűleg a profitrealizálás mellett döntöttek a hosszú hétvége előtt. A reggeli órákban aktívabbak voltak az üzletkötők, délután már nagyon csendes volt a kereskedés a börzéken, így a BÉT-en is.

A vezető részvények mindegyikének csökkent a héten az árfolyama. A Mol árfolyama 560 forinttal, 3,41 százalékkal 15 850 forintra csökkent, a héten a forgalma 8,88 milliárd forintot ért el. Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 1,33 százalékkal 6668 forintra esett, forgalmuk 18,28 milliárd forintot tett ki a héten. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 439 forintra gyengült, forgalma 3,98 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama a héten 107 forinttal, 1,98 százalékkal, 5300 forintra csökkent, a részvények forgalma 6,22 milliárd forintot ért el.
 
MTI Aludjon nyugodtan (X)

Stresszes a munkája? Gondok gyötrik? Problémái és rohanó gondolatai nem hagyják elaludni?
A Dreamate elalvást segítő készülék gyógyszermentes elalváshoz és tartós, pihentető alváshoz segíti.
Rendelje meg most!

.
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Így hatnak a vállalati döntések a termelés földrajzáraÍgy hatnak a vállalati döntések a termelés földrajzára

A következőben Túry Gábor, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársának írását közöljük.

.
hirdetés
elrejt
 
.