Az OTP vezetésével felülteljesített a BUX


Nagy forgalomban erősödtek a részvények.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 344,09 pontos, 1,38 százalékos emelkedéssel, 25 255,40 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 23,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a magyar piac a régiós és a nyugat-európai piacokat is felülteljesítette, a BUX index magas forgalom mellett tudott emelkedni. A BUX erősödése főként az OTP 3,4 százalékos emelkedésének volt köszönhető, a bankpapírból 16 milliárd forintnyi részvény cserélt gazdát, ez mindenképpen pozitív hírnek számít - tette hozzá a szakértő. Sinka Csaba a BUX 25 255,40 pontos záró értékéről úgy fogalmazott: 6 éve nem volt ilyen magas szinten a tőzsde.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a BUX a régiós és a nyugat-európai piacoktól is teljesen külön mozgott, ugyanis miközben a nyugat-európai tőzsdéket jellemzően 1 százalékos csökkenés uralta, a BUX továbbra is jól teljesített. A BÉT kedden közel 24 milliárd forintnyi forgalmat bonyolított, ami több mint az átlagos forgalom duplája - közölte a szakértő. Nagy András elmondta, hogy ugyan az OTP teljesített a legjobban, azonban a Mol és a Richter is emelkedni tudott.

Ingatlan bérbeadási kalkulátor

A lakáskiadás utáni adózás szabályai nem bonyolultak, de jó ha tisztában vagyunk velük, így nem érhet meglepetés. Kalkulátor

A Mol 100 forinttal, 0,65 százalékkal 15 500 forintra erősödött, 3,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 218 forinttal, 3,41 százalékkal 6602 forintra nőtt, forgalmuk 16,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,67 százalékkal 444 forintra csökkent, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 32 forinttal, 0,61 százalékkal 5309 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el.

A forintnak nem volt ilyen jó napja

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedden: az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz képest erősödött, míg a japán jennel szemben gyengült.

Este hat óra után pár perccel az euró 310,03 forinton, a dollár 281,01 forinton, a svájci frank 282,80 forinton, a japán jen pedig 2,4975 forinton forgott.

Az euró 0,17 százalékkal 1,1031 dollárra erősödött hat órára. Napi legalacsonyabb jegyzése 1,1002, a legmagasabb pedig 1,1058 dollár volt.

És a kötvényeknek sem

A délelőtti nem túl sikeres aukciót követően a másodpiacon érdekes módon csökkent a 3 hónapos DKJ-ek hozama 4 bázisponttal. A hosszabb futamidőkön viszont hozamemelkedés ment végbe 1-4 százalékponttal.

MTI/mfor.huTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.