Az esés ellenére is felülteljesítő volt a magyar piacAz európai tőzsdéknél kisebb veszteséget szenvedett el a magyar piac, a forint még erősödött is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 352,48 pontos, 1,54 százalékos csökkenéssel, 22 536,03 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat miatt nyomás alá került a BUX is. Ugyanakkor a magyar tőzsde a lengyellel együtt felülteljesítő volt Európában, a hazai részvényindex az 1,5 százalékos csökkenés ellenére is jobban zárt, mint a nyugat-európaiak.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

A szakértő szerint fontosabb egyedi, vállalati hírek nem érkeztek, viszont a befektetők láthatóan rosszul fogadták a Fed elnökének értékelését. Janet Yellen szerint több olyan globális tényező hathat az amerikai gazdaságra, ami lassíthatja a növekedést, ez pedig arra kényszerítheti a központi bankot, hogy elhalassza rövid távon az újabb kamatemelést.

Horváth István, a Raiffeisen Bank kötvénykereskedője szintén úgy látja, hogy a BUX nem teljesített rosszul, a magyar tőzsdén kisebb volt az esés, mint a nyugat-európai piacokon. Az M1 aktuális csatornának elmondta, bár a Fed elnökének nyilatkozatai nem voltak "különösebben átütőek", a nemzetközi piaci hangulat kedvezőtlenné vált, az amerikai tőzsdék is gyengültek.

A Mol 210 forinttal, 1,53 százalékkal 13 555 forintra csökkent, 857,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 115 forinttal, 1,96 százalékkal 5750 forintra esett, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,77 százalékkal 387 forintra gyengült, forgalma 323,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,59 százalékkal 4963 forintra gyengült.

A forint mind az euróval, mind a dollárral szemben erősödött. Az európai fizetőeszköz a kora esti órákban 311 forintot ért. A dollár kurzusa 274 forintig csúszott vissza. A gyengébben sikerült aukció a 12 hónapos papíroknál éreztette hatását, hiszen ezek hozama 6 bázisponttal megugrott. A 3 hónapos és 3 éves papírok hozama ellenben 1, illetve 2 bázisponttal csökkent. Az 5 éves kötvényeké 1 bázisponttal nőtt.

MTI/mfor.hu

Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
Maradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-reMaradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-re

A Saxo Bank, idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.

.
hirdetés
elrejt
 
.