Beszakadt a Mol


A csalódást keltő gyorsjelentés után ütötték az olajpapírt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 810,78 pontos, 2,47 százalékos csökkenéssel, 32 061,33 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 18,1 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a BÉT-en napok óta rossz a hangulat, ez alól a keddi kereskedés sem volt kivétel. A nyugat-európai piacokon ugyanakkor nem tapasztalható rossz hangulat, a DAX index 2 százalék feletti pluszban van.

A keddi esést az elemző szerint leginkább a Mol mélyrepülése táplálta. Az olajpapír hajnalban publikált jelentése szerint a negyedik negyedévben 139,6 milliárd forint EBITDA-t ért el, ami az egy évvel korábbinál 7, az elemzői várakozásnál pedig közel 8 százalékkal alacsonyabb. A Mol árfolyama 4,27 százalékkal csökkent, és a húszezer forintos lélektani szint is elesett. Az OTP ára is több mint 3 százalékkal esett, amely az elemző szerint eléggé túlárazott volt.

Kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős emelkedés volt a magyar piacon, így nem csoda, hogy elindult a korrekció. Hozzátette, bár ennek mértéke elég jelentős volt az elmúlt napokban, nincs ok pánikra. Úgy vélte, most arra érdemes figyelni, mikor ér véget az esés, nem gondolják ugyanis, hogy a mostani mélyrepülés egy trendforduló kezdete.

A Mol ára 890 forinttal, 4,27 százalékkal, 19 950 forintra csökkent, 4,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 3,32 százalékkal, 8450 forintra esett, forgalmuk 8,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 5 forinttal, 1,01 százalékkal, 490 forintra gyengült, forgalma 891,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 18 forinttal, 0,28 százalékkal, 6452 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot ért el.
 
MTI 

Olvasta már?hirdetés
42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék

Nettó 14 milliárd forintért dolgoznak.

.
hirdetés
elrejt
 
.