Csak a Richter állta a sarat


A negatív nemzetközi hangulat a magyar tőzsdére is hatott, ám még így is felülteljesítő volt a BUX az 1 százalékos mínusszal.

A BUX 1,00 százalékos csökkenéssel, 22 940,84 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a BUX még az 1 százalékos esésével is felül tudta teljesíteni a nyugat-európai piacokat, amelyek általában mínusz 2-3 százalékos eséssel zártak. Az elemző szerint a BUX esését a Richter 0,40 százalékos emelkedése tudta ellensúlyozni. A vezető részvényekkel kapcsolatban kiemelte, hogy az OTP szenvedte el a legnagyobb zuhanást, a Mol pedig a hajnalban megjelent gyorsjelentése nyomán veszített 1 százalékot az értékéből.  

Daróczi Andor, az MKB Bank Alapkezelő vezérigazgató helyettese az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: a Budapesti Értéktőzsde negatív hangulata az európai börzék negatív hangulatával magyarázható. A nyugat-európai börzéken a nap végére már mínusz 2,5-3 százalékos esés volt tapasztalható, ehhez képest a BUX teljesítménye akár még jónak is tűnhet - mondta Daróczi Andor.

Arra is rámutatott, hogy a vezető részvények közül a Mol állt a figyelem középpontjában, ugyanis a cég szerda hajnalban tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A gyorsjelentésben a jelentős eszközleírások miatt a cég az eddigi legnagyobb negyedéves veszteségről adott számot, Daróczi Andor szerint azonban az eszközleírásoktól eltekintve a cég eredménye nem volt olyan rossz, ezt tükrözi, hogy a részvények árfolyama csupán 1 százalékot esett. A Mol így 13 885 forinton zárt. 

Az OTP-részvények ára 2,14 százalékkal 5840 forintra esett, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,97 százalékkal 410 forintra gyengült. Pozitív tartományban egyedül a Richter-papírok tudtak maradni, melyek árfolyama 0,40 százalékkal 4970 forintra erősödött.

A forint a főbb devizákkal szemben gyengült szerdán, egy euróért este 310,3 forintot kellett adni, egy amerikai dollár 281,5, egy svájci frank pedig 285,3 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán a 3 hónapos kincstárjegyek árazása emelkedett egy bázisponttal, a többi futamidőn 3-7 bázisponttal csökkentek a hozamok. 

MTI/mfor.hu


Olvasta már?Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Valóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxitValóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxit

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

.
hirdetés
elrejt
 
.