Csak a legelszántabbak vágnak bele a nyaralóépítésbe


Manapság csak a legelszántabbak vállalkoznak nyaralóépítésre a szakemberhiány miatt, ugyanakkor divattá vált üdülőparkokban apartmanokat venni - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

A lapnak ingatlanpiaci cégek képviselői számoltak be a trendekről: a módosabbak körében keresettek az üdülőparkokban található apartmanok, a kispénzűek jellemzően eldugottabb helyeken vásárolnak néhány millió forintért területet, amelyre kisebb épületet húznak vagy lakókocsit telepítenek a telekre.

Az igazán gazdagok viszont ragaszkodnak az egyedi kialakítású, önálló nyaralók építéséhez. A szakemberhiány miatt a legtöbben profi kivitelezőkhöz fordulnak, akik saját szakmunkásokat foglalkoztatnak. Sokan egyébként nem bajlódnak az építéssel, hanem a bőséges kínálatból választanak.

Lakáshitel kalkulátor

Számítsa ki, hogy a jelenlegi kamatok és költségek mellett hozzávetőlegesen mekkora törlesztőrészlettel kell számolnia, ha lakást szeretne vásárolni! A kalkulátor figyelembe veszi az MNB adósságfék szabályait, valamint a banki gyakorlatot is.

A legkeresettebbek a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Dunakanyar közelében lévő üdülők.

A cikk szerint a százmilliós értékű nyaralók ritkaságnak számítanak, egy 20 millió forint értékű ingatlan a luxuskategória alsó szintkének számít.

A nyaralóárak 2-3 éve stagnáltak, mostanság azonban a családi házak árával együtt emelkednek.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.