Évek óta nem volt ilyen február az ingatlanpiacon


11 921 tranzakció volt az ingatlanpiacon idén februárban, legalábbis ezt tartalmazza az egyik legnagyobb franchise ingatlanhálózat becslése.

A Duna House (DH) Tranzakciószám Becslése alapján februárban 11 921 ingatlan adásvétele történt az országban. Az év második hónapjára vonatkozóan ilyen magas értéket a becslés 2011-es elkészítése óta még nem közölt a DH. A felfutás mértékére jellemző, hogy 2011 februárjára jelentett 6097 adásvételnél a mostani majdnem kétszer több. Impozáns a növekedés akkor is, ha a tavalyi havi adattal hasonlítjuk össze, ebben az esetben 10,6 százalékos bővülést láthatunk.

A 2016-os év első két hónapjában így 20 882 ingatlan cserélt gazdát, ami a tavalyinál – a gyengébb januárnak köszönhetően – 5 százalékos emelkedést jelent.

A DH szerint a magas forgalom hátterében nemcsak a megugró kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a devizahitelek forintosítását követő eladási hullám, másrészt a CSOK miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.