Évek óta nem volt ilyen február az ingatlanpiacon


11 921 tranzakció volt az ingatlanpiacon idén februárban, legalábbis ezt tartalmazza az egyik legnagyobb franchise ingatlanhálózat becslése.

A Duna House (DH) Tranzakciószám Becslése alapján februárban 11 921 ingatlan adásvétele történt az országban. Az év második hónapjára vonatkozóan ilyen magas értéket a becslés 2011-es elkészítése óta még nem közölt a DH. A felfutás mértékére jellemző, hogy 2011 februárjára jelentett 6097 adásvételnél a mostani majdnem kétszer több. Impozáns a növekedés akkor is, ha a tavalyi havi adattal hasonlítjuk össze, ebben az esetben 10,6 százalékos bővülést láthatunk.

A 2016-os év első két hónapjában így 20 882 ingatlan cserélt gazdát, ami a tavalyinál – a gyengébb januárnak köszönhetően – 5 százalékos emelkedést jelent.

A DH szerint a magas forgalom hátterében nemcsak a megugró kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a devizahitelek forintosítását követő eladási hullám, másrészt a CSOK miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített.

mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
15 millióból venne lakást? Erre futja!15 millióból venne lakást? Erre futja!

A főváros belső kerületeiben szinte semmit sem lehet venni 15 millióért.

.
hirdetés
elrejt
 
.