Ezermilliárd forintot érnek a BL-negyeddöntős csapatok


Akár két 4-es metróra is futná abból a pénzből, amennyit a Real, a Bayern és a többi csapat kerete ér.

Felfoghatatlan összeget, több mint 1000 milliárd forint értéket képviselnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott csapatok.

Ronaldó sokmilliárdos gólöröme

Ronaldó sokmilliárdos gólöröme 

A mai sorsoláson kialakultak a párosítások, s az élre mindenképpen a Bayern München-Real Madrid csúcsrangadó kívánkozik.

E két team keretének együttes értékét 1,32 milliárd euróra becsüli a Transfermarkt, ami azt jelenti, hogy Robert Lewandowski és Cristiano Ronaldo csapatai majdnem annyit érnek, mint amennyibe a budapesti 4-es metró került (450 milliárd forint lett a végösszeg).

Szintén gigászi összegek csapnak össze a Juventus és a Barcelona meccsén: 1,2 milliárd euró gurigázik majd a gyepen. Nem kell mondanunk, magyar mércével mérve ez a bő 370 milliárd forint micsoda elképesztő kis vagyont jelent idehaza. A költségvetési intézmények költenek ennyit összesen egy hónapban az állami feladataik ellátására.

De nem lesz kispályás kaland a Borussia Dortmund-Monaco (576 millió euró) és a Leicester City-Atlético Madrid derbi (nagyjából 500 millió) sem. Összességében a negyeddöntők során 3,8 milliárd euró lép majd pályára: ez 1178 milliárd forintnak felel meg mai árfolyamon. Természetesen ez csak papíron létezik, de akkor is impozáns összeg.

S hogy mi, magyarok hol vagyunk ebben a mezőnyben? Nos, a Transfermarkt becslése szerint a teljes magyar NB1, beleértve a több mint 300 labdarúgót, nem ér többet 84,95 millió eurónál. Majdnem ennyit ér egymagában Robert Lewandowski, vagy az Atletico sztárja, Antoine Griezmann, akiket 80-80 milló euróra taksál a szakportál. És ők is csak a dobogó harmadik fokáért küzdhetnek, hiszen Lionel Messi 120 millió eurót ér, Ronaldo 100 milliót.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 


Olvasta már?Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Vizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a MargitszigetenVizes vb: 813 millióért fognak tereprendezi a Margitszigeten

Az elmúlt pár nap úgy telt el, hogy egy forintot sem költöttünk el a nyári vizes vb-re. Szerdán azonban behoztuk a lemaradást rögtön egy 813 milliós tétellel.

.
hirdetés
elrejt
 
.