Gyorsan a földbe álltak a marihuána részvényekMíg szerdán óriási kereslet volt a marihuánával kapcsolatos cégek papírjai iránt, addig csütörtökön pánikszerű eladások jöttek.


Egy napig tartott a nagy emelkedés a marihuána részvények esetében, igaz, szerdán nagyon látványos volt az erősödés. Csütörtökön azonban kijózanító volt az a hír, amely szerint Trump visszacsinálja Obama marihuána-politikáját, az elnök szándéka szerint állami helyett újra szövetségi hatáskörbe kerül a szer legalizációjának kérdése. Vagyis újra tilto
tt lesz a fű.  

Csütörtökön az amerikai igazságügyi miniszter azt jelentette be, hogy a Trump-kormányzat hatályon kívül helyezi az Obama-éra marihuánafogyasztással kapcsolatos politikáját. Jeff Sessions jelezte: ezentúl a szövetségi rendfenntartó erők nem lesznek tekintettel az egyes szövetségi államokban elfogadott, a marihuána forgalmazását és fogyasztását engedélyező törvényekre, vagyis a szövetségi szinten érvényben lévő tiltást tartja irányadónak.
 

A minisztériumi bejelentésre négy nappal azután került sor, hogy Kaliforniában életbe lépett a 2016-ban megszavazott törvény, amely szerint bizonyos szabályok betartásával az állam területén szabadon lehet vásárolni és fogyasztani marihuánát. Erre reagálva szerdán a piacokon óriási emelkedést mutattak a szerrel kapcsolatos papírok. A szövetségi törvények erre nem adnak lehetőséget, de az előző elnök, Barack Obama kormányzata idején a szövetségi rendfenntartó erők tiszteletben tartották az ilyen tagállamok törvényeit.
 
Mindezek hatására a legnagyobb cégek – legyenek termelők, vagy a növények gondozásával kapcsolatos eszközök gyártói és forgalmazói – komoly eladói nyomás alá kerültek. A Cannabis Sativa 24 százalékot esett, a GrowGeneration 21 százalékot, a Horizons Marijuana Life Sciences Index pedig 8,7 százalékot.
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.