Így lehet napi 4,7 millió forintot keresni


A brit közvélemény még mindig háborog a volt pénzügyminiszter karrierje miatt.

Évi 650 ezer fontot, azaz nagyjából 235 millió forintot keres új munkahelyén George Osborne volt brit pénzügyminiszter. A csomag vélhetően részvényjuttatást is tartalmaz, így pontosan nem is lehet felmérni, mekkora jövedelemre tesz szert.

A világ legnagyobb alapkezelője, a BlackRock kínálta fel a heti egy napot lefoglaló lehetőséget a konzervatív politikusnak. Amivel önmagában nem lenne probléma. Még úgy sem, hogy a beszámolók szerint Osborne nem végez valós befektetési tevékenységet a cégnél, és a vonatkozó szabályok miatt a brit kormánynál sem tud lobbizni a vállalat érdekében. Ezt ugyanis tiltják a brit törvények - írja a The Guardian.
 
George Osborne. Bejött az élet a volt kormánytagnak

George Osborne. Bejött az élet a volt kormánytagnak

Amiért mégis szükség volt rá, az a kínai gazdasági reform kapcsán szerzett tapasztalata, de hasznos tanácsai vannak az európai politikai élettel összefüggésben is - jellemezte őt a BlackRock egyik társalapítója és vezetője, Larry Fink. Aki 21 millió fonttal lett gazdagabb 2015-ben a cég befektetései után.

Bérkalkulátor 2018

Ismerje meg a 2018-es szabályokat!
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Az viszont már kihozza a béketűrésükből a legendásan hidegvérű briteket, hogy Osborne továbbra is aktív akar maradni a politikai pályán, nem mellesleg pedig az egyik brit lapnál, a nem a szeriőz tartalmáról ismert, ellenben széles olvaskókörrel rendelkező Evening Standard-nál dolgozik szerkesztőként, amikor ideje engedi. Ez így, együtt már sok a cikk írója által megkérdezett egyik vezető brit tőzsdei cég fejese szerint. Osborne szövevényes információs hálózata ugyanis kétségeket ébreszt a munkássága átláthatóságát illetően.

Egyébként nem ritka, hogy nagy befektetési cégek volt politikusokat, pénzügyekkel foglalkozó befolyásos állami alkalmazottakat vesznek fel. Osborne például a BlackRock egyik olyan részlegénél dolgozik, ahol a főnök a svájci jegybank korábbi első embere, Philipp Hildebrand.

A BlackRock nem kispályás játékos, kétszer akkora vagyont kezel, mint az Egyesült Királyság egy éves GDP-je. Az angol tőzsdeindexbe, a FTSE 100-ba tartozó összes cégben van érdekeltségük.

mfor.hu 


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Valóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxitValóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxit

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

.
hirdetés
elrejt
 
.