Így lőttek ki a budapesti lakásárak kerületenként


Minden kerületben nőttek az ingatlanárak Budapesten, de különösen a belvárosiak drágultak.

"Budapesten minden kerületben áremelkedést láthatunk", közölte az Otthontérkép és az Ingatlantájoló közös elemzésükben. A két ingatlanportál statisztikája szerint a  leglátványosabb drágulás a belvárosi kerületeket jellemezte (V., I., VI.), itt ugyanis 2014 és 2015 között 35 százalékkal mentek fel az ingatlanárak. A legdrágább került az V., ahol 730 ezer forintos négyzetméteráron kínálják az új otthonokat. Ez persze annak is köszönhető, hogy a centrális elhelyezkedés mellett számos, magas minőségű új építésű ingatlanfejlesztés fejeződött be, ami felnyomja az ingatlanárakat.

Az elemzés szerint valósabb képet a főváros népszerű kerületeinek (II., XII., XIII., XI., III., VII.) ingatlanáraiból tudunk kapni a budapesti ingatlanpiaccal kapcsolatban, hiszen ezeken a területeken az ingatlankínálat jóval sokszínűbb. A statisztikák szerint 2014 és 2015 között a fenti kerületekben átlagosan 23 százalékos volt az átlagos áremelkedés, viszont jelentős differenciával. Miközben ugyanis a VII. kerületben 43 százalékkal, a III.-ban "mindössze" 11 százalékkal nőttek az árak.

A város többi belsőbb kerületeit (IX., XIV., VIII., XVI., IV.) is jelentős, csaknem 20 százalékos pozitív irányú átlagos árváltozás jellemezte tavaly. Ebben a csoportban a VIII. és a IX kerület  volt kiemelkedő 37, illetve 30 százalékos drágulással.

A külső városrészekben (XXII., XV., XIX., XVIII., X., XVII., XXI., XX., XXIII.) ugyanakkor 2014 óta átlagosan "csak" 8 százalékos áremelkedés mutatkozott, a  XVII. kerületben például mindössze 5, a XXII.-ben pedig 4 százalékos volt az emelkedés mértéke.

mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Csak a szokásos: nagyot ugrott a kormányzat adósságaCsak a szokásos: nagyot ugrott a kormányzat adóssága

Ahogy az a korábbi években is megszokott volt, úgy idén is megugrott januárban a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága.

.
hirdetés
elrejt
 
.