Így lőttek ki a budapesti lakásárak kerületenként


Minden kerületben nőttek az ingatlanárak Budapesten, de különösen a belvárosiak drágultak.

"Budapesten minden kerületben áremelkedést láthatunk", közölte az Otthontérkép és az Ingatlantájoló közös elemzésükben. A két ingatlanportál statisztikája szerint a  leglátványosabb drágulás a belvárosi kerületeket jellemezte (V., I., VI.), itt ugyanis 2014 és 2015 között 35 százalékkal mentek fel az ingatlanárak. A legdrágább került az V., ahol 730 ezer forintos négyzetméteráron kínálják az új otthonokat. Ez persze annak is köszönhető, hogy a centrális elhelyezkedés mellett számos, magas minőségű új építésű ingatlanfejlesztés fejeződött be, ami felnyomja az ingatlanárakat.

Az elemzés szerint valósabb képet a főváros népszerű kerületeinek (II., XII., XIII., XI., III., VII.) ingatlanáraiból tudunk kapni a budapesti ingatlanpiaccal kapcsolatban, hiszen ezeken a területeken az ingatlankínálat jóval sokszínűbb. A statisztikák szerint 2014 és 2015 között a fenti kerületekben átlagosan 23 százalékos volt az átlagos áremelkedés, viszont jelentős differenciával. Miközben ugyanis a VII. kerületben 43 százalékkal, a III.-ban "mindössze" 11 százalékkal nőttek az árak.

A város többi belsőbb kerületeit (IX., XIV., VIII., XVI., IV.) is jelentős, csaknem 20 százalékos pozitív irányú átlagos árváltozás jellemezte tavaly. Ebben a csoportban a VIII. és a IX kerület  volt kiemelkedő 37, illetve 30 százalékos drágulással.

A külső városrészekben (XXII., XV., XIX., XVIII., X., XVII., XXI., XX., XXIII.) ugyanakkor 2014 óta átlagosan "csak" 8 százalékos áremelkedés mutatkozott, a  XVII. kerületben például mindössze 5, a XXII.-ben pedig 4 százalékos volt az emelkedés mértéke.

mfor.hu
Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Megvan, kik reklámozzák az '56-os emlékévetMegvan, kik reklámozzák az '56-os emlékévet

Gyorsított, nyílt eljárás keretén belül 4 cég nyerte el a jogot.

.
hirdetés
elrejt
 
.