Ingyen kap kölcsön a magyar állam


A legalacsonyabb aukciós hozam a magyar állampapír történelemben, soha nem volt még arra példa, hogy a maximális hozam is nulla legyen.

Ez volt az első alkalom Magyarországon, hogy az ÁKK nulla százalékos hozamon 15 milliárd forintért kincstárjegyet adott el a piacon. A kereslet ennél sokkal magasabb volt, a befektetők összesen 28,5 milliárd forintos ajánlatot tettek.   

A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!

Ezzel sikerült elérni, hogy a nagybani befektetők - bankok, biztosítók, alapkezelők – kamat nélkül  adnak kölcsön az államnak, azaz ingyen finanszírozzák az állam kiadásait.

Az aukcióra beérkező ajánlatoknak üzenet értéke van: minél kisebb hozamszinten érkeznek az ajánlatok a nagybefektetőktől, annál kedvezőbb az állam megítélése, illetve  annál kedvezőbb a bankok pénzpiaci helyzete,  annál több kihelyezhető pénzzel rendelkeznek.

Az alacsony kamatszint áttereli a befektetéseket a hosszabb futamidőkre. Az utóbbi időben a legnagyobb kereslet  az  öt éves papír iránt mutatkozik, amelynek kamata az aukciókon 2 százalék alatt van. A hosszabb futamidő nagyobb biztonságot jelent az adósságkezelésben.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.