Ismét 6 ezerig húzták az OTP-t


A Richter kivételével érdemben erősödtek a vezető papírok a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 360,64 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 23 065,93 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: az OTP húzta fel a BUX-indexet a kereskedésben. Az elemző szerint bár nem volt túlságosan erős az átlagforgalom a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX a nyugat-európai piacokhoz hasonlóan még így is tudott emelkedni.

Arról is beszámolt, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke az Európai Parlament gazdasági bizottságának hétfőn tartott ülésén azt mondta, meg van rá a lehetőség, hogy az EKB márciusban tovább gyengíti monetáris politikáját, ezzel segítve az európai gazdaságot.  

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy az OTP volt a nap nyertese, a Mol és a Magyar Telekom is erősödött, a Richter azonban nem tudott érdemi elmozdulást mutatni pénteki záró értékéhez képest. A BÉT bár alacsony forgalmat bonyolított, ami az amerikai tőzsde hétfői zárva tartásával magyarázható, a nemzetközi hangulattal együtt tudott emelkedni - tette hozzá az elemző.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

mfor trader

A Mol 195 forinttal, 1,44 százalékkal 13 700 forintra erősödött, 851,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 2,74 százalékkal 6000 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,81 százalékkal 394 forintra emelkedett, forgalma 337,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,38 százalékkal 5045 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfőn: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, míg a dollárhoz képest gyengült.

Este hét óra előtt pár perccel az euró 309,52 forinton, a dollár 277,54 forinton, a svájci frank 280,92 forinton, a japán jen pedig 2,4205 forinton forgott.

A tőzsdéhez hasonlóan pozitív volt a hangulat a forintos állampapírok másodpiacán is. A referenciahozamok 2-4 bázisponttal csökkentek, ugyanakkor a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama 15 százalékponttal lett alacsonyabb.

MTIAjánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.