Ismét 6 ezerig húzták az OTP-t


A Richter kivételével érdemben erősödtek a vezető papírok a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 360,64 pontos, 1,59 százalékos emelkedéssel, 23 065,93 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,9 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: az OTP húzta fel a BUX-indexet a kereskedésben. Az elemző szerint bár nem volt túlságosan erős az átlagforgalom a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX a nyugat-európai piacokhoz hasonlóan még így is tudott emelkedni.

Arról is beszámolt, hogy Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke az Európai Parlament gazdasági bizottságának hétfőn tartott ülésén azt mondta, meg van rá a lehetőség, hogy az EKB márciusban tovább gyengíti monetáris politikáját, ezzel segítve az európai gazdaságot.  

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta, hogy az OTP volt a nap nyertese, a Mol és a Magyar Telekom is erősödött, a Richter azonban nem tudott érdemi elmozdulást mutatni pénteki záró értékéhez képest. A BÉT bár alacsony forgalmat bonyolított, ami az amerikai tőzsde hétfői zárva tartásával magyarázható, a nemzetközi hangulattal együtt tudott emelkedni - tette hozzá az elemző.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

mfor trader

A Mol 195 forinttal, 1,44 százalékkal 13 700 forintra erősödött, 851,8 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 2,74 százalékkal 6000 forintra nőtt, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,81 százalékkal 394 forintra emelkedett, forgalma 337,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,38 százalékkal 5045 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfőn: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, míg a dollárhoz képest gyengült.

Este hét óra előtt pár perccel az euró 309,52 forinton, a dollár 277,54 forinton, a svájci frank 280,92 forinton, a japán jen pedig 2,4205 forinton forgott.

A tőzsdéhez hasonlóan pozitív volt a hangulat a forintos állampapírok másodpiacán is. A referenciahozamok 2-4 bázisponttal csökkentek, ugyanakkor a 12 hónapos diszkont kincstárjegyek hozama 15 százalékponttal lett alacsonyabb.

MTI
Feszes bőrre vágyik?

Ha szebb bőrt szeretne próbálja ki készülékünket, mely segít a
narancsbőr kezelésében, a zsírbontásban és hatóanyagok bőrbe juttatásában.
Rendelje meg a készüléket most!

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-70-340-84-06-es számon!

hirdetés
Miért nem ér véget a globális depresszió?Miért nem ér véget a globális depresszió?

A következőkben Farkas Péter az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársának írását közöljük.

.
hirdetés
elrejt
 
.