Ismét csúcsot döntött a BUX


Ismét történelmi csúcson, 32 505,17 ponton zárt a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 479,91 pontos, 1,49 százalékos emelkedéssel, 32 649,04 ponton zárt szerdán, ami történelmi csúcsnak számít. A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: Európában szinte egyedülálló volt a BUX 479 pontos emelkedése, egész nap a vevők voltak túlsúlyban. Az eredmények alapján továbbra is "kirobbanó" formában van a Budapesti Értéktőzsde - vélekedett. A szakember a magyar eszközök pozitív megítélésére és erős növekedésre számít idén, ami elkezdett tükröződni a részvények árában is.  
Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 aktuális csatornán úgy nyilatkozott: a magyar tőzsdének kifejezetten erős napja volt, felülteljesítette a külföldi piacokat, hozzátéve, hogy a BÉT képes most már a saját erejéből is jól teljesíteni. Az igazgató megjegyezte: tavaly hosszú évek alulteljesítését sikerült ledolgoznia a magyar papíroknak és úgy tűnik, a lendület megmaradt. 

A Mol 285 forinttal, 1,36 százalékkal 21 185 forintra erősödött, 3,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 166 forinttal, 1,96 százalékkal 8621 forintra nőtt, forgalmuk 5,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,19 százalékkal 512 forintra emelkedett, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,22 százalékkal 6225 forintra növekedett, a részvények forgalma 2,8 milliárd forintot ért el.
 
MTI 


Vizes-vb költségszámláló*

* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.