Jó üzlet a floridai ingatlan


Florida népszerűsége töretlen az ingatlan-befektetők körében: az amerikai hitelválság időszakában már ez idáig is jelentős számú lakóingatlant vásároltak fel azok, akik biztos helyen akarják tudni a pénzüket.

Ugyanis, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki az ingatlant, tehát figyelünk a bérbe adhatóságra is, akkor a kedvező hitelkonstrukciók által, valamint a már most is prognosztizálható értéknövekedésnek köszönhetően néhány év alatt megtérülhet a befektetett tőke. Tehát ez az ingatlanbefektetés háromszoros hasznot hozhat:alacsony áron – akár fél vagy negyed áron – lehet elérni, elegendő hozzá 30-40 százalék önerő, a többit a bank finanszírozza kedvező kamattal, a bérbeadás révén az ingatlan törlesztésén felül plusz pénzhez lehet jutni és a gazdaság talpra állásával az ingatlan értéke jelentős mértékben megemelkedhet, így eladáskor jelentős nyereséget lehet realizálni.

A bankok jelentős számú ingatlant vettek vissza azoktól, akik nem tudták fizetni a hiteleiket, és ez túlkínálatot eredményezett a floridai piacon. Az erőteljes túlkínálat miatt bankok által visszakövetelt lakások előnyös kondíciók mellett vásárolhatók meg – erről számolt be elemzésében Lucskai Róbert. A Floridai Investment Marketing budapesti irodájának értékesítési és marketing igazgatója példaként elmondta: a pénzük után futó pénzintézetek a pórul járt adós fennmaradó hiteltartozásához kötik a vételárat, így egy több százezer dolláros ingatlanokat akár féláron, vagy harmadáron is meg lehet vásárolni, és a külföldi állampolgárok is kaphatnak kedvező hiteleket, így lehetőség van hozzájutni a töredékáron elérhető ingatlanokhoz.


Jelenleg bőséges a választék a floridai ingatlanokból, ugyanakkor jelentősen megnövekedett az érdeklődés is irántuk: az Amerikai Egyesült Államok népessége közel 300 millió, területe 9,4 millió km2, majdnem akkora, mint a 666 millió lakost számláló Európáé. Amerika a bankok által visszavett, bedőlt ingatlanok számában is élen jár, melyeket naprakész listán tartanak nyilván és teszik őket elérhetővé az egyes államokban.


Olvasta már?hirdetés
Nincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyarNincs még egy ilyen pesszimista, boldogtalan nép, mint a magyar

Pesszimisták és boldogtalanok a magyarok, aminél rosszabb állapotban nem sok nemzet van.

.
hirdetés
elrejt
 
.