Júniusban is jól fogyott a magyar állampapír


A június havi értékesítési adatokat tekintve a Prémium Magyar Államkötvényeket vásárolta legszívesebben a lakosság. Összességében közel 1148 milliárd forinttal emelkedett az ún. lakossági állampapírok állománya ebben az évben és csaknem 90 milliárd forinttal júniusban.

Jó hónapot zárt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK Zrt.) a lakossági állampapírok értékesítése terén. Igaz, lassul a teljes állomány emelkedésének üteme az év első hónapjaihoz viszonyítva, azonban továbbra is erősödik a hosszabb futamidejű állampapírok felé történő elmozdulás. Júniusban az inflációkövető, 3 és 5 éves futamidejű, 3,55 és 3,8 százalékos éves kamatozású Prémium Magyar Államkötvények (PMÁK) eladása emelkedett legjelentősebben. A 2,5 százalékos éves kamatot biztosító Kétéves Magyar Állampapírt (2MÁP) továbbra is szívesen vásárolták.
 
A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!   

A fél és egyéves futamidejű állampapírok értékesítésének üteme folyamatosan lassul, mely tendencia megfelel az ÁKK Zrt. várakozásainak. Az adósságkezelő továbbra is elkötelezett abban, hogy a hosszabb futamidejű állampapírok értékesítésének ösztönzésével javítsa az adósság szerkezetét annak érdekében, hogy a jelentős mennyiségi növekedés időszaka után minőségi javulás következzen be az állomány összetételében.
 
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.