Kiemelkedően teljesített a BUX


Szárnyalt a Richter pénteken, a forint viszont nagyot gyengült.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 361,09 pontos, 1,53 százalékos emelkedéssel, 23 956,19 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: pénteken a tavalyi átlagnak megfelelő forgalomban, kiemelkedően teljesített a BUX a főbb nyugat-európai tőzsdékhez viszonyítva. 

Kiemelte a Richter 3,1 százalékos emelkedését, amely vélekedése szerint annak köszönhető, hogy a befektetők átárazták a gyógyszeripari cég részvényeinek árfolyamát, így az elemző a következő időszakban is felülteljesítést vár a papírtól. Az OTP is erősödni tudott, aminek egyik oka az Erste szakértője szerint, hogy a lengyel bankok mélyrepülése miatt a régiós bankpapírok közül a magyar pénzintézet papírjait veszik a befektetők.
 
Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

 
Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: a magyar tőzsde gyakorlatilag egész héten felülteljesített a nemzetközi piacokhoz képest. Pénteken a BUX pozitív eredménye elsősorban a Richter-papírok több mint 3 százalékos és az OTP-részvények mintegy 2 százalékos emelkedésének köszönhető.

Hozzátette: az európai piacok többsége pozitív tartományban nyitott, nagy részük azonban csökkenéssel zárta a kereskedést, a német DAX index például a reggeli 1 százalékos emelkedést követően 0,7 százalékos csökkenést mutatott.

A Mol 30 forinttal, 0,21 százalékkal 13 950 forintra csökkent, 992,1 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 122 forinttal, 2,11 százalékkal 5897 forintra erősödött, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 405 forintot ért, forgalma 70,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 174 forinttal, 3,13 százalékkal 5739 forintra nőtt, a részvények forgalma 3,7 milliárd forintot ért el.
 
A BUX-szal szemben a forint jelentősen gyengült a hét utolsó kereskedési napján. Egy euróért 2,1, egy dollárért pedig 2,4 forinttal kell többet adni, mint csütörtökön. Előbbi 316,6, utóbbi 290,2 forintot ér. 
 
MTI/mfor.hu 


Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.