Matolcsy kedden kap egy új kollégát


Parragh László felesége tesz esküt a parlament előtt.

Keddtől új felállásban folytatja munkáját a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa. Az Országgyűlés jövő heti ülésterve szerint ugyanis aznap teszi le az esküt a képviselők előtt Parragh Bianka, aki Cinkotai János helyére kerül a testületben.

Parragh Bianka és Parragh László esküvői fotója

Parragh Bianka és Parragh László esküvői fotója 

Parragh Bianka jelölése nem aratott egyöntetű elismerést a pénzügyes világban. Leginkább azért, mert a férje, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki közismerten jóban van Orbán Viktor miniszterelnökkel: a tanácsadói körébe tartozik.

A jelölés napvilágra kerülésekor megkerestük Parragh Lászlót, aki megerősítette portálunknak, hogy valóban a feleségéről van szó. Szerinte alkalmas a feladatra, több egyetemen tanít (a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az Óbudai Egyetemen), van pénzügyes tapasztalata és az MNB számára is készített már tanulmányokat.

Parragh Biankát a héten hallgatta meg a parlament gazdasági bizottsága, ott 10 igen és 2 nem szavazattal elfogadták a jelölését. Vele együtt hallgatták meg Kocziszky Györgyöt, akinek a mandátuma - Cinkotai Jánoshoz hasonlóan - lejár, de ő továbbra is a kilenc fős testület tagja maradhat.

A bizottság előtt Parragh Bianka arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy a monetáris tanács tagjaként szem előtt tartaná egyebek mellett a fenntartható gazdasági növekedés, a nemzetgazdasági érdekek és a versenyképesség monetáris politikai eszközökkel való támogatását.

Más hírügynökségek tudósítása szerint azt is mondta, hogy a magyar gazdaságpolitika két évtizede nem értelmezhető Matolcsy György nélkül. A jegybankelnök 2010 utáni tevékenysége pedig még ebből is kiemelkedik. Kifejtette, hogy támogatja az unortodox monetáris politikai eszközök alkalmazását, s ezek segítségével valósuljon meg a versenyképességi fordulat.

A keddi eskütételt természetesen egy eredményes parlamenti szavazásnak kell megelőznie, de ez a törvényhozási erőviszonyokat ismerve nem jelenthet gondot.

Baka F. Zoltán

mfor.hu Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.