Nagyot bukott a Mol és a Richter, de az OTP is


A BUX 2,36 százalékos csökkenéssel, 23 558,48 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: negatív volt a hangulat az összes európai tőzsdén kedden, ami a magyar piacra is hatással volt. Komoly növekedési félelmek vannak a világban, a befektetők "menekülnek" a rizikós eszközökből, így a részvényekből is - vélekedett. Várakozása szerint a február is olyan "viharos" hónap lehet, mint a január, mert a félelmek továbbra is megvannak a piacokon.

A szakértő szerint a Mol árfolyamának esésében a nemzetközi hangulaton túl az is szerepet játszott, hogy egy illetékes nyilatkozata szerint jelentős eszközleírásokat fognak végrehajtani a csökkenő olajárak miatt. Ettől félve adhatják a befektetők az olajcég papírjait - mondta. A Richter gyengülését szintén az általános negatív hangulattal és az orosz kitettséggel magyarázta a Concorde vezető elemzője. Kifejtette: a rubel és az orosz eszközök is gyengén szerepeltek kedden a tőzsdéken, aminek fő mozgatórugója az olaj világpiaci árának 4-5 százalékos esése volt.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is kiemelte az olajár esését, ami negatívan befolyásolta a nemzetközi tőzsdéket, és hatott a BUX-ra is. Az M1 aktuális csatornának elmondta, a német tőzsde 2,2, a londoni 2,4, a régióból a lengyel pedig 2,6 százalékos csökkenéssel zárta a napot. Hozzátette: a Richter és az OTP esetében az orosz kitettség is hozzájárult az árfolyameséshez.

A Mol 2,90 százalékkal 13 580 forintra csökkent, a Richter-papírok árfolyama 2,7 százalékkal 5471 forintra csökkent. Az OTP-részvények ára 2,52 százalékkal 6000 forintra esett, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,25 százalékkal 396 forintra gyengült.

A forint a főbb devizákkal szemben jelentősebb mértékben gyengült, kora este egy euróért 312 forintot kellett adni, egy amerikai dollár 286, egy svájci frank pedig 281 forintot ért. 

Az állampapírok másodpiacán a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek ára emelkedett a legnagyobb mértékben, 8 bázisponttal, ami a keddi aukció hozamváltozásának lekövetésével magyarázható. A többi futamidőn 1-3 bázispontos emelkedés volt. Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.