Nekilendült a Mol és a Richter


Miközben a részvénypiac tovább erősödött, a forint lejtmenetbe kapcsolt szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 423,27 pontos, 1,79 százalékos emelkedéssel, 24 094,22 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 15,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy közepes forgalom mellett, erős napot zárt a BÉT, a vezető részvények közül a Mol és a Richter emelkedett a leginkább, míg az OTP a legkevésbé. A szakértő szerint a piac a Moody's Investors Service hitelminősítő pénteki döntésére fókuszál. Móró Tamás arról is beszámolt, hogy erős munkaerőpiaci adat érkezett Amerikából, aminek hatására a dollár tovább erősödött, a deviza erősödése pedig a Molnak és a Richternek is jót tesz.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

Kuti Ákos, az MKB Bank makroelemzője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott: a Mol erősödésében fontos tényező az olajár folyamatos emelkedése. Az olajár javulása az olajcégek megítélését is pozitívan befolyásolja, hiszen az áresés miatt csökkent a cégek jövedelmezősége - tette hozzá. 

Őrizze meg egészségét!
Őrizze meg egészségét!

Az egészségünk nagy érték! Megőrzésében segítenek egészségtudatos termékeink. Nálunk egészségpénztári kártyával is fizethet!
Ismerje meg kínálatunkat!

A Mol 500 forinttal, 3,52 százalékkal 14 700 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,66 százalékkal 6075 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 439 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 2,56 százalékkal 5210 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

Az eurót este nyolckor 310,65 forinton jegyezték, 0,32 százalékkal erősebben a napi kezdőárfolyamnál. A dollár jegyzése 0,52 százalékkal 286,44 forintra, a svájci franké pedig 0,43 százalékkal 286,87 forintra emelkedett a szerdai kezdés óta.

Az állampapíroknál a 3 hónapos lejáratnál ezúttal nem volt hozamemelkedés, minden más lejártra azonban igen. Az 1 éves papírok hozama 3 bázisponttal ugrott meg. A 3 éves kötvényeknek 2, az 5 évesek hozama pedig 3 bázisponttal nőtt. A legnagyobb hozamemelkedés a 10 éves papíroknál volt, 4 bázispontos növekedést láthattunk.

MTITudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.