Odacsaptak az OTP-nekJelentős, közel 4 százalékos veszteséggel zárt csütörtökön az OTP, a Magyar Telekom papírjai is hasonló mértékben estek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 564,35 pontos, 1,65 százalékos csökkenéssel, 33 548,54 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 20,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: az OTP és a Magyar Telekom jelentős gyengülése húzta le a BUX-ot, a vezető részvények közül ez a két papír volt a nap legnagyobb vesztese. A Mol árfolyama is csökkent, a Richter piacán azonban az egész kereskedés folyamán a vevők domináltak - tette hozzá.

Pénzt keresne a részvénypiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

Az elemző szerint ugyanakkor a Mol, a Magyar Telekom és az OTP mozgása is megfelelt a nemzetközi hangulatnak. Ballai Zoltán kiemelte: magas forgalmat bonyolított a tőzsde, ami annak köszönhető, hogy több nagy papírt érintően jelent meg fontos információ, egyebek közt a Magyar Telekom gyorsjelentése, valamint a Citi OTP-re vonatkozó elemzése, amelyben eladásra ajánlotta a bankpapírt.

Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a nemzetközi részvénypiacokon jelentősebb elmozdulás nélkül zajlott a kereskedés, ez alól kivétel volt a magyar piac, amely 1,65 százalékos eséssel zárta a napot.

A Mol árfolyama 125 forinttal, 0,59 százalékkal 20 900 forintra csökkent, 2,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 351 forinttal, 3,76 százalékkal 8990 forintra esett, forgalmuk 11,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 20 forinttal, 3,82 százalékkal 503 forintra gyengült, forgalma 4,0 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 74 forinttal, 1,12 százalékkal 6680 forintra erősödött, a részvények forgalma 3,0 milliárd forintot ért el.

Mérsékelten gyengült a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben csütörtök kora estére a reggeli szintekhez képest. Az euró jegyzése 308,06 forintra erősödött este hétre a reggeli 307,99 forintról. Az euró napközben 307,29 és 308,27 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 288,60 forintról 289,29 forintra, a dolláré pedig 291,49 forintról 291,57 forintra emelkedett.

MTI
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.