Olcsón megúszta a Richter


Bár két leminősítés is érkezett a gyógyszergyári papírra, a részvény mindössze 2 forinttal értékelődött le.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,05 pontos, 0,23 százalékos csökkenéssel, 23 013,88 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 6,176 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol-papír kivételével gyengültek a hétfői záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: korrekciós nap volt az európai börzéken. A BÉT-en alacsony forgalom mellett, a Mol kivételével csökkentek a vezető részvények árai. A Richterre két leminősítés is érkezett, de a magyar gyógyszeripari részvény stabil maradt, "olcsón megúsztuk" - fogalmazott.  

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a BUX-index kis mértékű mínuszban zárta a napot, az átlagos napi forgalom feléért kereskedtek.  

Az elemző megjegyezte: a Mol és a Richter papírjainak árfolyama stabil maradt. Az utóbbi papír annak ellenére stagnált, hogy egy nagy londoni és egy nagy amerikai befektetőház is csökkentette a magyar gyógyszeripari részvény célárát.

A Mol ára nem változott, 13 700 forintot ért, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,58 százalékkal 5965 forintra csökkent, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 393 forintra esett, forgalma 490,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,04 százalékkal 5043 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Gyengült a forint

Gyengült a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon kedden. Este hét órakor az euró 310,93 forinton, a dollár 279,17 forinton, a svájci frank 282,36 forinton, a japán jen pedig 2,4510 forinton forgott.

Az euró 0,13 százalékkal 1,1138 dollárra gyengült hét órára.  A svájci frankhoz képest 0,04 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,1010 frankon forgott. Egy dollárért 0,9884 frankot kértek, 0,08 százalékkal erősödött az amerikai deviza.

A forintos kötvények másodpiacán a délelőtti többletkibocsátást hozó aukciót követően 1-2 bázisponttal csökkentek a hozamok.

MTITudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.