Száguldott a Mol és az OTP


Megszűnt az eladói nyomás a budapesti börzén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1281,72 pontos, 4,00 százalékos emelkedéssel, 33 343,05 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: megszűnt az elmúlt napokban tapasztalható eladói nyomás a magyar piacon, az egész kereskedés folyamán a vételi erők domináltak. A BÉT mozgása igazodott a nemzetközi hangulathoz.

Hozzátette: a közepesnél egy kicsivel alacsonyabb forgalomban, minden vezető részvény emelkedni tudott, ennek köszönhetően zárt 4 százalékos pluszban a BUX. 

Wéber Tamás, az MKB Bank portfóliókezelője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a nemzetközi piacokhoz hasonlóan a BÉT is nagy mértékben erősödött.

Az elemző felidézte, hogy kedden tartott kongresszusi beszédet Donald Trump amerikai elnök, amitől a piac szereplői azt várták, hogy részleteket tudnak meg az amerikai költségvetési politikáról. Ez elmaradt, azonban ettől függetlenül a nemzetközi piacok folyamatosan felfelé kereskedtek. 

A Mol 1010 forinttal, 5,06 százalékkal 20 960 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 410 forinttal, 4,85 százalékkal 8860 forintra nőtt, forgalmuk 6,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 12 forinttal, 2,45 százalékkal 502 forintra emelkedett, forgalma 853,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 182 forinttal, 2,82 százalékkal 6634 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.
 
MTI 


Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.