Úgy veszik a Kétéves Állampapírt, mintha nem lenne holnap


Közel 56 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapírállomány májusban. A havi értékesítési adatokat tekintve a Kétéves Állampapírt vásárolták legszívesebben, áll az ÁKK beszámolójában.

Májusban a korábbi hónapokhoz viszonyítva lassabb ütemben emelkedett a lakossági állampapírok állománya. Kedvező változás, hogy a vásárlások a hosszabb futamidők felé mozdultak el, a Kétéves Állampapír és az infláció-követő Prémium Magyar Államkötvények eladása jelentősen emelkedett. A Prémium Magyar Államkötvény állományának növekedését mérsékelte, hogy 184 milliárd forint összegben járt le sorozat, a többletértékesítés ellenére ezért lett a nettó kibocsátás -7,7 milliárd forint.  A tavalyi év vége óta ugyanakkor ez volt az az állampapír, amelynek az állománya leginkább növekedett.

A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét!

Az adósságkezelő továbbra is elkötelezett abban, hogy a hosszabb futamidejű állampapírok értékesítésének ösztönzésével javítsa az adósság szerkezetét annak érdekében, hogy a jelentős mennyiségi növekedés időszaka után minőségi javulás következzen be az állomány összetételében.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.