Fizettek azért, hogy Orbánéknak pénzt adhassanak


Elérkezett Magyarországra is a negatív hozamok időszaka. Vagyis a befektetők fizettek azért, hogy magyar papírban tartsák a pénzüket.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukciója történelminek nevezhető, hiszen a hozam - ahogy arra egy ideje számítani lehetett - mínuszba fordult át. Ez pedig azt jelenti, hogy a befektetők annyira bíznak a kormányban és a magyar gazdaságban, hogy megéri fizetni is azért, hogy az országra bízzák a pénzüket. Igaz, ez most csak az egyik legrövidebb futamidejű papír esetében állja meg a helyét.

A keddi aukción az ÁKK 20 milliárd forintért hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyeket, melyre a vevők meglehetősen alacsony érdeklődést mutattak, hiszen mindössze 14,1 milliárdos ajánlatot nyújtottak be. Ám az adósságkezelő még ezt sem fogadta el mindet, hiszen csak 12 milliárdért adott el végül papírokat.

Az átlaghozam 0,01 százalék volt, ami úgy jött ki, hogy volt, aki 0,03 százalékos ajánlatot tett az ÁKK-nak, viszont valaki fizetett azért, hogy az államnál "fialtassa a pénzét" (ami ebben az esetben természetesen nem állja meg a helyét), és -0,01 százalékos hozamajánlatot tett a 3 hónapos kincstárjegyekre.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.