1,5 milliárdos sportcsarnokot kér Orbántól Hajdúszoboszló polgármestere


A városnak nincs pénze rá, de már régóta szeretnének egy multifunkcionális sportcsarnokot.

Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere egy sportcsarnok építéséhez kéri a kormány segítségét, derül ki abból a bejegyzésből, amit a Facebook-oldalán tett közzé. Az Orbán Viktornak címzett levél szerint Sóvágó László a lakosok régóta megfogalmazódott igényét tolmácsolja: szeretnének egy olyan sportcsarnokot, ami napjaink követelményeinek megfelelő szintű sporteseményeken, sportolási lehetőségeken túl teret ad egyéb kulturális rendezvények, vásárok megtartására is.

A levél tartalma szerint sportcsarnok (rendezvénycsarnok) építésére pályázati lehetőség nincs, mert egyébként ezzel a lehetőséggel már éltek volna. Majd visszautal a kormány olyan egyedi döntéseire, melyekkel egy-egy településnek pénzt adtak beruházásokra. Itt megemlíti Dunakeszi 900 millióját, a Kisvárdának juttatott pénzösszegeket, zárójelesen Ceglédet, Monort, Bonyhádot és Csurgót is példaként hozza.

Ezek alapján azt kéri Orbán Viktortól, hogy adjon pénzt a sportcsarnokra és a város szándékát megerősítve biztosítja arról is a kormányfőt, hogy a képviselő testület a 1,5 milliárdos projektben 15 százalékos önrész vállalásáról is határozott, ami 225 millió forintot jelentene.

A polgármester a civishir.hu-nak ezzel kapcsolatban azt mondta:

"Úgy látom, hogy az országban több helyen is egyedi kormánydöntések alapján építettek, illetve építenek sportcsarnokokat. Mi is megteszünk mindent annak érdekében, hogy ilyen módon jussunk hozzá egy multifunkcionális csarnokhoz. Várjuk a miniszterelnök számunkra kedvező válaszát."

A város honlapján található dokumentumok szerint egyáltalán nem újkeletű ötletről van szó, már 2015. június 11-én szóba került a testületi ülésen egy sportcsarnok építése. Az azóta eltelt időben viszont nem igazán történt előrelépés az ügyben. Egy 2017 májusi előterjesztés szerint a sportcsarnok 1500-2000 férőhelyes lenne. A polgármestert egyébként ekkor hatalmazta fel a közgyűlés arra, hogy

"a multifunkciós sportcsarnok megépítéséhez szükséges pénzügy feltételek megteremtése érdekében (...) kérje Bodó Sándor országgyűlési képviselő, illetve Magyarország Kormányának hathatós támogatását".

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Durván veszteséges borászatot szerzett meg MészárosDurván veszteséges borászatot szerzett meg Mészáros

Az elérhető beszámolók szerint egyetlen évben sem sikerült a Canter Borház Kft.-nek nyereséget termelnie.

.
hirdetés
elrejt
 
.