2,3 milliónál is több nyugdíj üti valaki markát Magyarországon


A három legmagasabb öregségi nyugdíj átlagösszege 2016. decemberében 2 310 017 forint volt - tudta meg a Pénzcentrum az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól.

Egy évvel korábban még arról lehetett olvasni, hogy Magyarországon 1 608 717 forint a legmagasabb nyugdíj, ami mára hatalmasat növekedett, 2 310 017 forintra. A gyors növekedés azonban nemcsak 2016-ben volt megfigyelhető, hiszen 2014-ben még csupán 870 ezer volt a topnyugdíj, 2015 év elején már 1,3 millió.

Ennek hátterében állhat az, hogy eltörölték a nyugdíjplafont, így akik sokat keresnek, a limitek nélkül több nyugdíjjárulékot is fizetnek. Ha nincsen járulékplafon, akkor a legmagasabb nyugdíj a legmagasabb keresettel arányosan növekedik. A Pénzcentrumnak nyilatkozó szakértő, Matits Ágnes szerint vannak, akik ma 4-5 milliós fizetések után fizetik a járulékat és ha ez a helyzet évtizedekig fennáll, akkor ennek 70-100 százalékát is megkaphatják nyugdíjként.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.