A Wikileaks-botrány főszereplője azt üzente: nem bocsát meg


Julian Assange ellen ejtették a nemi erőszak vádját Svédországban.

A mai egy fontos győzelem nekem és az ENSZ emberjogi rendszerének, de semmi nem törölheti ki ezt  hét évet, amit elzárva kellett töltenem. A gyerekeim közben felnőttek. Ezt nem tudom elfelejteni, sem megbocsátani - közölte újságírókkal pénteken Londonban Julian Assange. A Wikileaks-botrány főszereplője Ecuador londoni nagykövetségén él évek óta, most is annak erkélyéről üzent a médián keresztül.

Julian Assange

Julian Assange 

A nyilvánosság elé lépésének az volt az apropója, hogy ejtették ellene a nemi erőszak vádját Svédországban - írja a BBC. Assange végig tagadta ez ellene felhozott vádakat. A nagykövetségre azért menekült, mert ha brit hatóságok kezébe kerül, kiadták volna Svédországnak, Stockholm pedig valószínűleg teljesítette volna az Egyesült Államok kiadatási kérelmét. Assange ugyanis az amerikai kormányra (is) nézve nagyon kínos, kellemetlen iratokat szivárogtatott ki, ezért az Egyesült Államokban bíróság elé akarják állítani.

Ebben az ügyben egyelőre nincs változás, bár Assange ma jelezte, hogy kész tárgyalni a brit és az amerikai hatóságokkal. A jogi csapatom már felvette a kapcsolatot a britekkel, hogy a mindenki számára legjobb megoldást tudjuk megtalálni - közölte Assange. A rendőrség viszont azt a tájékoztatást adta, hogy még él a letartóztatási parancs, amit rögtön foganatosítanak is, amint Assange elhagyja az ecuadori nagykövetség épületét.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.