A januári szinten befagyasztják a kitermelét az orosz olajcégek


Az orosz olajipari vállalatok abban állapodtak meg az idei évre, hogy a termelést a januári szinten befagyasztják - jelentette be Vlagyimir Putyin elnök szerdán.

"Megállapodás született arról, hogy az egész évben a januári szinten tartjuk a termelést" - számolt be az orosz elnök az olajtermelőkkel kedden folytatott megbeszéléseken létrejött megállapodásról. Február közepén a nagyobb olajtermelő országok elvi megállapodásra jutottak a termelés befagyasztásáról. Arról azonban, hogy Oroszország esetében ez pontosan mit fog jelenteni, nem volt információ.

Aranyat, ezüstöt, olajat venne, vagy eladna?

Oroszország januárban és februárban napi 10,88 millió hordó olajat termelt, és ezzel továbbra is a világ legnagyobb olajtermelőjének számít, megelőzve Szaúd-Arábiát. Az exportban világelső Szaúd-Arábia termelése februárban átlagosan napi 10,2 millió hordó volt. A szerdai orosz bejelentés hidegen hagyta az olajpiacokat, mivel a legnagyobb bizonytalansági tényező, Irán továbbra sem terítette még ki a lapjait, és nem kötelezte el magát a termelés befagyasztása mellett.

Ezek a legőrültebb munkák

Még sok tennivaló van ahhoz, hogy a termelés befagyasztásáról létrejött dohai elvi megállapodást gyakorlati útra lehessen terelni. "Az orosz olajvállalatok egyetértenek abban, hogy folytatni kell az egyeztetéseket a nagy olajtermelőkkel" - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, hozzátéve, hogy "egyes olajtermelők álláspontja még nem teljesen világos. Többen csatlakoztak ugyan a Doha-csoporthoz, de vannak jó néhányan, akik még nem fedték fel szándékaikat".

Az olaj világpiaci ára 2014 közepe óta több mint 70 százalékkal esett a napi egymillió hordóra becsült túltermelés miatt.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
15 millióból venne lakást? Erre futja!15 millióból venne lakást? Erre futja!

A főváros belső kerületeiben szinte semmit sem lehet venni 15 millióért.

.
hirdetés
elrejt
 
.