A magyar lakosság lenyomta a külföldet


Soha ekkora összegben nem nőtt a lakossági állampapír állománya.

Elképesztő összegben, 260 milliárd forint értékben nőtt februárban a lakossági állampapírok állománya. A soha nem látott bővülés eredményeként február végére a kialakult forintadósság 24 százalékát már a lakossági állampapírok tették ki.

Ráadásul az euró alapú PEMÁK-kal együtt, az állomány 4535 milliárdot tesz ki, ami a teljes (forint+deviza) államadósságnak a 18 százalékára rúg. Így a hazai bankok után immár a lakosság lett a legnagyobb finanszírozója az államnak, közölte az Államadósság Kezelő Központ.

A februári növekedés egyetlen szépséghibája, hogy ismét nem a hosszú papírokat, hanem a rövidebb éves, vagy éven belül lejárú állampapírokat vásárolta a lakosság. Az éven túli kötvények ugyanis csak kis részét teszik ki a 260 milliárdos bővülésnek. A prémium kötvényekből 26,7, a bónuszból  0,6, míg a babából 0,7 milliárd talál gazdásra, vagyis a kötvények összesen 28 milliárd értékben fogytak, miközben az kamatozó kincstárjegyekből 173,3, a félévesekből pedig 53,1 milliárdot adott el az adósságkezelő.

A megugró kincstárjegy-értékesítés mögött az állhat, hogy az ÁKK 25 bázisponttal csökkentette a papír hozamát, így még a változás előtt nagy értékben vásároltak belőle a befektetők.

mfor.hu
Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Rogán tárcája 6 milliárdért szerződött Rogán szomszédjávalRogán tárcája 6 milliárdért szerződött Rogán szomszédjával

Igazán jó nyara volt Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának.

.
hirdetés
elrejt
 
.