Alacsony kereslet, emelkedő hozamok a csütörtöki aukción


A meghirdetett mennyiségnél alacsonyabb összegben, hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 40 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 45,72 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 37 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 1,20 százalék volt, 20 bázisponttal magasabb a legutóbbi aukción kialakult hozamnál, és 2 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál. A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,93 százalék volt, tavaly az év elején 1,79 százalék, 2014 elején 3,07 százalék, 2013 elején 5,30 százalék.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 3 éves változó kamatozású kötvényből 4 milliárd forintért értékesített az ÁKK, 4 milliárd forinttal csökkentve az eredetileg meghirdetett összeget, miután az elsődleges forgalmazóktól 4,75 milliárd forint értékű ajánlat érkezett.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Tetőzik az e-kereskedelem?Tetőzik az e-kereskedelem?

Közel 5,5 éve nem nőtt olyan alacsony mértékben az internetes boltok forgalma, mint idén augusztusban.

.
hirdetés
elrejt
 
.