Az Agrárkamara ragaszkodna az uniós támogatásokhoz


Az uniós agrártámogatások megőrzése kiemelten fontos a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztési beruházásaihoz - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) keddi közleménye szerint erről Kis Miklós Zsolt, az Európai Farmerek Szövetségének (COPA) alelnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke Brüsszelben tartott előadásában beszélt.

A közlemény szerint november 25-én Brüsszelben rendeztek konferenciát az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapról (EMVA). A közlemény szerint Kis Miklós Zsolt előadásában hangsúlyozta: a vidéki térségekben fokozni kell a mezőgazdasági beruházások hozzájárulását a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez. A mezőgazdaság 100 százalékban hozzájárul az élelmiszertermeléshez, a termőföld 40 százalékát kezeli, az élelmiszerláncban szereplő érték 15 százalékáért felelős és 2 százalékban járul hozzá a GDP-hez. Erős pénzügyi támogatásra van szükség ahhoz, hogy az ágazat szembenézzen a jelenlegi kihívásokkal - tette hozzá.

Bérkalkulátor 2017 - a megugró minimálbérekkel

Ismerje meg a 2017-es szabályokat!
Hatalmasat emelkedik a minimálbér, mennyit kap kézhez a bruttó bérből? Hogyan változik a kétgyermekes családok adókedvezménye?
Számoljon velünk!

A gazdák számára a Közös Agrárpolitikának kell biztosítani a kitűzött célok megvalósításához szükséges forrásokat. Hozzátette: az EMVA által társfinanszírozott pénzügyi eszközök segítséget jelenthetnek a gazdák és az agrárszövetkezetek számára mezőgazdasági vállalkozásaik fejlesztési beruházásaiban. Aláhúzta: ezek felhasználása csak kiegészítő jellegű lehet, és nem a beruházási támogatások helyettesítésére szolgálnak. A gazdaszervezetek aggasztónak tartják, hogy a vidékfejlesztési programok új eleme esetlegesen helyettesítheti a vissza nem térítendő támogatásokat.

Az Európai Bizottság azt hangsúlyozta, hogy a szándék a rendelkezésre álló eszközök összekapcsolása és nem a támogatások megszüntetése, az eszközök kombinációjával bővíteni szeretnék az ágazati szereplők lehetőségeit.

MTITudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.