Az átlagnyugdíj ötödét kaphatják meg év végén az idősek


Varga Mihály is úgy számol, mint az mfor, ha a nyugdíjakról van szó.

A gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idén először nyílik lehetőség az idősek számára nyugdíjprémium kifizetésére - közölte Varga Mihály a Senectus Idősek Otthona csütörtöki ünnepségén Budapesten.

Varga Mihály

Varga Mihály 

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: idén nemcsak a nyugdíjak inflációs korrekciója történik meg, hanem először nyílik lehetőség nyugdíjprémium kifizetésére.

Ez egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetében éves szinten mintegy 12 ezer forintnyi, az inflációs korrekció nyomán a nyugdíjba beépülő emelést és plusz mintegy 12 ezer forint egyszeri kifizetését jelenti - ismertette a miniszter.

Portálunk korábban többször is jelezte, hogy a makrogazdasági folyamatok miatt év végén extra kifizetéseket kapnak az idősek, s akkori számításaink helytállónak bizonyultak a várható összeget illetően. Azt írtuk, hogy 24-25 ezer forint érkezhet összességében, ami a jelenlegi átlagnyugdíj nagyjából 20 százalékának felel meg. Ha lesz év végén Erzsébet-utalvány osztás is, akkor további 10 ezer forint juthat minden jogosultnak.

Az emelt nyugdíjat, illetve a prémiumot novemberben kapják meg a nyugdíjasok - mondta Varga Mihály.

MTI alapján


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.