Az inflációra figyelhetünk a jövő héten


A jövő héten megjelenő hazai makrogazdasági adatok közül az inflációs és az ipari termelési adatok kaphatnak leginkább figyelmet a befektetők részéről.

Szerdán teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az ipari termelés tavaly novemberi adatának második becslését. Az első becslés szerint tavaly novemberben az ipari termelés volumene 9,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index 7,0 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás novemberben 1,4 százalékkal csökkent. A termelés az év első 11 hónapjában 7,3 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Szerdán jelenik meg a kereskedelmi szálláshelyek tavaly novemberi forgalmáról szóló statisztika is. Októberben a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,2 százalékkal nőtt, a külföldi vendégeké 3,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért forgalma összességében 1,2 százalékkal emelkedett. A szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 8,0 százalékkal, 33,1 milliárd forintra nőtt. A múlt év első tíz hónapjában a szálláshelyek 6,0 százalékkal több, összesen 22 millió 735 ezer vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.

Csütörtökön a fogyasztói árak decemberi és tavalyi egész éves adatát közli a KSH. Novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, októberhez képest az árak nem változtak. 2015. január-novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal mérséklődtek.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

Pénteken az építőipari termelés tavaly novemberi adatai jelennek meg. Tavaly októberben az építőipari termelés volumene 7,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a termelés a két építményfőcsoportban ellentétesen alakult, az épületek építése 18,4 százalékkal emelkedett, az egyéb építmények építése 23,5 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanappal kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 7,6 százalékkal csökkent tavaly októberben az előző hónaphoz képest. 2015 első tíz hónapjában az építőipari termelés 3,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.