Az önkormányzatok a Puskás árának huszadából fejleszthetnek


Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési, illetve rendkívüli támogatási pályázatai, melyekre ebben az évben 11 milliárd forintot, azaz a Puskás-stadionra szánt pénz huszadát különítette el a Belügyminisztérium.

Az önkormányzatok épületek, létesítmények felújítására, karbantartására pályázhatnak három területen, illetve a működésükhöz kapcsolódó kifizetetlen számlák kiegyenlítésére használhatják fel a nemzeti stadion bontási, tervezési és beruházási költségének nagyjából 5,5 százalékára rúgó összeget - írja a portfolio.hu.

A belügy fejlesztési pályázatain 2016-ban 7 milliárd forintot kaptak az önkormányzatok, míg működési célokra 8 milliárd 210 millió forint jutott - mondta el Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára.

Tavaly így valamivel többet, 7,6 százaléknyi Puskás-stadiont költöttek el az önkormányzati épületek és létesítmények javítására-fejlesztésére.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.