Az önkormányzatok a Puskás árának huszadából fejleszthetnek


Megnyíltak az önkormányzatok idei fejlesztési, illetve rendkívüli támogatási pályázatai, melyekre ebben az évben 11 milliárd forintot, azaz a Puskás-stadionra szánt pénz huszadát különítette el a Belügyminisztérium.

Az önkormányzatok épületek, létesítmények felújítására, karbantartására pályázhatnak három területen, illetve a működésükhöz kapcsolódó kifizetetlen számlák kiegyenlítésére használhatják fel a nemzeti stadion bontási, tervezési és beruházási költségének nagyjából 5,5 százalékára rúgó összeget - írja a portfolio.hu.

A belügy fejlesztési pályázatain 2016-ban 7 milliárd forintot kaptak az önkormányzatok, míg működési célokra 8 milliárd 210 millió forint jutott - mondta el Pogácsás Tibor, a tárca önkormányzati államtitkára.

Tavaly így valamivel többet, 7,6 százaléknyi Puskás-stadiont költöttek el az önkormányzati épületek és létesítmények javítására-fejlesztésére.

mfor.hu


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Csomagot rendelt külföldről, de nem hozta ki a posta? Megtudtuk, miért Csomagot rendelt külföldről, de nem hozta ki a posta? Megtudtuk, miért

Egy áprilisi kormányrendelet és a webes áruházak csomagkezelési gyakorlata miatt.

.
hirdetés
elrejt
 
.