Beelőzi hazánkat a régiónk?


Noha továbbra is az uniós tagállamok élvonalába tartozunk a gazdasági teljesítményünkkel, a régiós országok kezdenek lassan lehagyni minket.

A magyar gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 1 százalékkal bővült az előző negyedévhez viszonyítva, míg éves bázison 3 százalékos volt a növekedés mértéke a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint. Ezzel az Eurostat statisztikája alapján továbbra is az élvonalba tartozunk, viszont egyre több ország képes a miénknél jobb teljesítményre. Korábban ugyanis még könnyedén megszereztük az első vagy a második helyet a rangsorban, most viszont már "csak" a megosztott második és a hatodik jutott nekünk.

Három hónap alatt a legnagyobb növekedésre a lengyel és a román gazdaság volt képes, egyaránt 1,1 százalékra, míg Szlovákia és Észtország a miénkkel megegyező 1 százalékos növekedést tudta felmutatni. Noha a megosztott második hely is igen impozáns, az élvonalban szereplő országok száma miatt elképzelhető, hogy többen is képesek lesznek lehagyni hazánkat; főleg, ha a várt idei évi jelentősebb lassulás bekövetkezik.

A rangsor másik végén a görög és a finn gazdaság áll, előbbi - nem meglepő módon - 0,6 százalékkal zsugorodott, utóbib pedig 0,1-gyel.

Éves bázison egyértelműen lehagytak minket

A magyar 3 százalékos éves bázisú növekedés csupán a rangsor hatodik helyére volt elegendő. Az élen a szlovák gazdaság áll, mely 2015 utolsó negyedévében 4 százalékkal növekedett, mögötte a román gazdaság áll 3,8 százalékos bővüléssel, a dobogó harmadik fokára pedig Lengyelország került 3,6 százalékos plusszal. Sőt, még a spanyol és a bolgár GDP is nagyobb teljesítményre volt képes a hazainál.

A rangsor másik végén nincs meglepetés: a görög GDP 1,9 százalékkal zsugorodott, a finn pedig 0,2-val.

mfor.hu
Fájdalmak gyötrik?

Használja sportot segítő eszközeinket, amelyek segítségével gyorsabban pótolhatják a felhasznált anyagokat, segíthetik az izmok regenerációját, és gyorsíthatják az izom-, ínszalag- vagy ízületi sérülések gyógyulását. Nézze meg kínálatunkat!

További ajánlataink:

.
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Cikkajánló

Itt az első 2017-es bérkalkulátor!


Számolja ki 2017-es nettóját

.
hirdetés
Maradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-reMaradnak a britek az EU-ban - meghökkentő előrejelzések 2017-re

A Saxo Bank, idén is közzétette a következő évre vonatkozó meghökkentő előrejelzéseit.

.
hirdetés
elrejt
 
.