Bézs-könyv: mérsékelt ütemben folytatódik az amerikai gazdasági növekedés


A foglalkoztatás javulása és a lakossági kiadások növekedése mellett mérsékelt ütemű növekedést állapított meg a gazdasági régiók többségében a Fed januári gazdasági helyzetjelentése, a szerdán publikált Bézs Könyv.

A mostani jelentésben a 12 regionális Fed-körzetből kilenc számolt be a gazdasági aktivitás szerény vagy mérsékelt növekedéséről, kettő, New York és Kansas City egyenletes javulásáról, egy pedig, a bostoni, kifejezetten bizakodó hangot ütött meg. A bostoni régió hangulatának jellemzésére használt "upbeat" kifejezés első alkalommal jelent meg a Bézs Könyvben.

A régiók fele bizakodóan vázolta fel a növekedési kilátásokat. Az előző, decemberi Bézs Könyvben tíz körzet számolt be a gazdasági aktivitás szerény, mérsékelt vagy egyenletes ütemű javulásáról. A New York-i régió akkor változatlan, a bostoni pedig "valamivel lassabb növekedést jelzett.

Az üzleti szereplők megkérdezésén, szubjektív benyomásainak összegzésén alapuló gazdasági állapotfelmérés megállapításai alapján a foglalkoztatás tovább javult, az amerikai GDP 70 százalékát adó fogyasztói kiadások pedig tovább emelkedtek a régiók többségében.

Ezek a legőrültebb melók

Az előző Bézs Könyvben már hangsúlyosan szerepeltetett bérnövekedési nyomás a mostani felmérés szerint azonban mintha megtorpant volna, nem bizonyult tartósnak. A béremelés ütemének gyorsulását csak két régió jelezte. A bérnövekedési nyomás összességében "visszafogott maradt" - állapította meg a dokumentum. A szakmunkásbérek növekedését hét régióban észlelték, az alacsonyan képzett munkaerő bérének növelése irányába ható nyomást pedig a munkaerő-kínálat szűkülése miatt hat régióban.

Szokatlanul enyhe a tél

A feldolgozóipari teljesítmény általában gyengült - ez alól csak az autóipar és a repülőgépipar volt kivétel. Számos régióban a dollár árfolyamának az erősödésére vezették vissza a feldolgozóipari termékek iránti kereslet csökkenését, elsősorban az exportkeresletét. A feldolgozóipar azonban ezzel együtt is öt régióban bizakodó a jövőt illetően.

Az energiaipar számos ágazatában továbbra is nehézségekről számoltak be a megkérdezett gazdasági szereplők az energiaárak csökkenése miatt.

A lakóingatlan és a kereskedelmi ingatlan piac az élénkülés jeleit mutatja.

A hitelezési aktivitás és a törlesztő "jó hitelek" aránya javult.

A mostani jelentés a szokatlanul enyhe tél ruházati cikkek forgalmára és a sí turizmusra gyakorolt negatív hatását emelte ki.

A Fed évente nyolc alkalommal állítja össze gazdasági hangulatjelentését a 12 regionális Fed illetékeseinek a mértékadó helyi gazdasági szereplőkkel lefolytatott interjúi alapján. A november végétől január elejéig terjedő időszakot lefedő mostani jelentést a Philadelphia Fed állította össze.

MTI
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.