Elbukott a plakáttörvényPedig egy ellenzéki politikus vesegörcs miatt el se jutott a parlamentbe, hogy ellene szavazzon.

Nem sikerült kétharmados támogatást szereznie a Fidesznek, ezért a parlament nem szavazta meg a plakáttörvényt, írja a 24.hu.

A parlament szerdai plenáris ülésén 131 képviselő szavazott igennel, 67 pedig nemmel. Az ellenzékből nem vett részt a szavazáson a DK-s Oláh Lajos, aki szerda reggel vesegörcsöt kapott, és mentőt kellett hívni hozzá.

egy Jobbik-Simicska produkció

A plakáttrövény tervezetét Kósa Lajos és Halász János nyújtotta be, majd Gulyás Gergely keményítette tovább. A végső javaslat értelmében kampányidőszakon kívül nem lehetett volna se a kormánynak, se a pártoknak plakátokat kihelyeznie, mert a tiltással a Fidesz szerint kizárható lett volna a korrupciós veszély a kampányfinanszírozásból.

A névleg az átláthatóságot segítő javaslatot a kormány valójában nyilván a Jobbik és új barátjuk, Simicska Lajos oligarcha megfékezésére nyomta volna át. Azt se felejtsük el, hogy bár a tiltás a kormányzati plakátokra is vonatkozott volna, melyek közül viszont az emlékezetes "Tudta?"-anyagok a kormánypárt értelmezésében nem politikai kampányanyagok voltak, hanem a lakosság tájékoztatásának eszközei. És ott vannak még a Fidelitas és a CÖF lejárató plakátjai is, melyek akár még mehettek is volna tovább, legalábbis a javaslatból nem derül ki egyértelműen, hogy a tiltás csak a kormányra és a pártokra vonatkozik, vagy a hozzájuk közeli szervezetekre is.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.