Észre sem vette a magyar turizmus az oroszok eltűnését


Rekordévet zárt a magyar turizmus, pedig 2015-ben látványosan elmaradtak az orosz turisták.

A korábbi évek sikersztorija volt az orosz reláció megerősítése, hiszen a kelet-európai országból jelentős számú turista érkezett. Az orosz látogatók ráadásul - ellentétben számos szomszédos országból érkező utassal, akik rokonlátogatóba érkezve kevesebb pénzt költenek – a szállodák számára komoly bevételt hoztak. Az érkezőket tekintve ugyan az említett szomszédos országok némelyikétől számbelileg elmaradtak, ám a kereskedelmi szálláshelyeken itt töltött vendégéjszakákat tekintve Németország után Ausztriával fej-fej mellett a második-harmadik legfontosabb küldő ország lett.

Adatvédelmi előírások elsőkézből! Marketing, pénzügyek és HR szabályosan - Adatvédelem 2016 Konferencia a NAIH elnökhelyettesével! - 2016.03.03.

Mind 2013-ban, mind 2014-ben 760 ezer feletti vendégéjszakát regisztrált a KSH az orosz turisták esetében, amely ugyan jócskán elmarad a 2 millió körüli, németországitól, ám mindkét évben meghaladta a szállodákban a britek által itt töltött napokat.

A 2014 nyarán kiélesedő konfliktus, illetve a kölcsönösen életbeléptetett embargó ugyan a turizmust direktben nem érintette, de várható volt, hogy nem lesz hatás nélküli. Hozzá kell tenni, hogy a viharfelhők 2014 utolsó negyedévében már elkezdtek gyülekezni, ám az akkori visszaesés még egyrészt nem volt látványos, másrészt éves szinten az erős első 9 hónap kompenzálta azt.

Tavaly azonban folytatódott a 2014 végén kezdődött rossz folyamat, és éves bázison nem túlzás azt állítani, hogy csúnyán visszaesett az orosz relációból érkező turisták által itt töltött vendégéjszakák száma. A fent említett 760 ezres szintről ugyanis 550 ezerre esett, ami 30 százalékos zuhanásnak felel meg.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

A visszaesés persze nem egyformán érintett minden régiót, így országos szinten gyakorlatilag nem hagyott nyomot az oroszok "eltűnése", köszönhetően többek között annak, hogy néhány más ország esetében jelentősen javultak a számok. Az egyik leglátványosabb bővülést a brit látogatóknál tapasztalhattuk, akik a kieső bő 200 ezer orosz vendégéjszakának egy jelentős részét 130 ezret önmagukban pótoltak. Érdekesség, hogy a korábbi top három küldő ország másik két tagja kiegyenlítette egymást, hiszen a német turisták esetében mért néhány tízezres visszaesést az idelátogató osztrákok jórészt pótolták.

Ha a régiókat nézzük, akkor viszont látszik, hogy például a britek által kedvelt Budapest folytatta diadalútját és szépen bővült tavaly is, addig a német és orosz turisták egyik fő célpontja, a Balaton a külföldi vendégéjszakák tekintetében már messze nem zárt ilyen jó évet.

mfor.huAjánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.