Ez 2016 legnagyobb kihívása Orbán szerintA kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka.

A miniszterelnök értékelése szerint a 2015-ös gazdasági adatok alátámasztják, hogy 2010 után sikerült megújítani Magyarországot, a magyar reformok működnek. Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt mondta, 2016-ban új célt lehet megfogalmazni: a polgári berendezkedés felépítését. A kormányfő az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján napirend előtt elmondta, 2010-ben megpróbálták kivezetni Magyarországot a pénzügyi csődből, az adósrabszolgaságból, és az adatok azt mutatják, ez sikerült, a választott eszközök jók voltak.

Orbán Viktor ismertette a 2015-ös pénzügyi, költségvetési adatokat, a hiány és az államadósság mértékét, a munkanélküliségi számokat. Közölte: nominálisan még mindig nő a hiány, ezért annak megállításához előbb-utóbb "nullás költségvetésre" lesz szükség.

Mindenki léphessen egyet előre - ezt nevezte az idei költségvetés céljának Orbán Viktor. A kormányfő kijelentette: ezt három eszköz szolgálja, az adócsökkentés, az otthonteremtés és a családok megerősítése.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

A miniszterelnök szólt a béremelésekről, melyeknek elmondása szerint a magyar gazdaság teherbíró képessége szab határt. Hangsúlyozta, hogy a pedagógusok elsőként részesülnek emelésben, amelynek erkölcsi és bizalmi okai is vannak.

2016 legnagyobb kihívása

A 2016-os év legnagyobb kihívása nem gazdasági természetű lesz, hanem a migránskérdés - jelentette ki a kormányfő. Terrorakció, félelem, ezt hozták Európába a migránsok. Orbán szerint milliók indulhatnak meg Európa felé. A miniszterelnök szerint

  •     Irakból 3,2 millió
  •     Szíriából 6,5 millió
  •     Nigériából 2,1 millió
  •     Szudánból 2,5 millió
  •     Kongóból 3 millió
  •     Afganisztánból 1 millió menekült indulhat el.

Brüsszel válságkezelési tervét, ami a menekültek szétosztását célozza, Magyarország nem támogatja, és annak végrehajtásában ellenáll - jelentette ki Orbán. 

Újabb határzár építésének a lehetőségét is megteremtette már a kormány a miniszterelnök szavai szerint. Elrendelték ugyanis az ehhez szükséges kapacitások előteremtését. 

MTI/mfor.hu

Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Rogán tárcája 6 milliárdért szerződött Rogán szomszédjávalRogán tárcája 6 milliárdért szerződött Rogán szomszédjával

Igazán jó nyara volt Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának.

.
hirdetés
elrejt
 
.